Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarska občinska uprava na drugi pomladanski dan čistila okolico Jelšingrada


Obnova in ureditev dvorca Jelšingrad je eden od osrednjih projektov drugega mandata šmarskega župana Matije Čakša.

Da “občinarji” ne bodo ostali le pri administrativnem urejanju zadev, so dokazali na drugi pomladanski dan. Dopoldanskega dela službe namreč niso oddelali v pisarnah, temveč na terenu, pri čiščenju okolice Jelšingrada.

Zaposlenim v občinski upravi se je pridružil tudi podžupan Uroš Operčkal, uslužbenci  Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje ter delavci v programu javnih del.

“Občinarji”, približno 30 se jih je zbralo, so danes ob osmih zjutraj zavihali rokave in se, namesto na redna delovna mesta, podali na čiščenje okolice Jelšingrada. Ta še vedno čuti posledice lanskih neurij. Tako je pridne roke čakala nega parka, čiščenje suhih vej, odstranjevanje v neurju poškodovanih dreves, urejanje bršljanov ipd.. Vse pod budnim očesom arboristke Taje Grmovšek in Andreje Mihelčič Koželj iz celjske enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine.

Klik za povečavo (vir foto: FB Občine Šmarje pri Jelšah)

Ker je župan Matija Čakš v tujini, je vrh občinske oblasti v čistilni akciji predstavljal podžupan, Uroš Operčkal. “Naš namen je, da občanom pokažemo, da na občini pri urejanju gradu ne delamo le iz pisarn, temveč se podamo tudi na teren, saj se da s skupnimi močmi veliko narediti tudi pri takšnih delih, kot je današnje,” je ob tem povedal za Kozjansko.info.

Dela na Jelšingradu sicer ne potekajo samo od zunaj, temveč tudi znotraj dvorca, kjer napreduje po načrtih. Trenutno urejajo zgornje plošče in prostore v novem delu (več v februarskem članku: Jelšingrad napreduje, a dvorec je v slabšem stanju, kot smo predvidevali).

Pridni delavci so čiščenje zaključili nekaj po 12. uri, ko jih je čakala zaslužena malica …

In kakšno je Operčkalovo sporočilo soobčanom? Šmarski podžupan opominja na letošnjo spomladansko čistilno akcijo, ki bo prihajajočo soboto: “Ljudje se naj odzovejo in se udeležijo čistilnih akcij. Očistimo naš kraj, očistimo površine, kjer se igrajo naši otroci. Zelo pomembno je, da delamo na urejenosti kraja. K nam prihaja vse več turistov, imamo veliko za pokazati in prav je, da je kraj urejen in do vseh prijazen, bodisi domačinov, bodisi prišlekov.”

Razpored letošnjih spomladanskih čistilnih akcij v občinah Kozjanskega in Obsotelja