Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Razpored letošnjih spomladanskih čistilnih akcij v občinah Kozjanskega in Obsotelja


Že nekaj časa nas spremljajo dokaj spomladanske temperature, prav tako pa se približuje začetek koledarske pomladi. Vsako leto v tem času občine, javni zavodi ter druge lokalne ustanove stopijo skupaj in pripravijo čistilne akcije.

Teh se vsako leto udeleži mnogo prostovoljcev, ki s skupnimi močmi poskrbijo, da naši kraji ostanejo čisti. Tudi vi se lahko letos v občinah po Kozjanskem in Obsotelju udeležite čistilne akcije in s tem prispevate k bolj čistemu okolju.

Razpored čistilnih akcij po občinah preverite v nadaljevanju

V soboto, 16. marca se bo ob 9. uri čistilna akcija pričela v občini Kozje. Akcija se bo odvijala po posameznih krajevnih skupnostih na območju občine. Več informacij preverite tukaj.

Teden kasneje, 23. marca, se bo čistilna akcija odvila v Rogatcu, kjer se bo pričela ob 9. uri zjutraj. Zbirna mesta bodo pri gasilskem domu v Rogatcu, Dobovcu in Donački Gori. Več informacij preverite tukaj.

Na isti dan se bo prav tako ob 9. uri pričela čistilna akcija v občini Podčetrtek, kjer se bo izvajala po krajevnih skupnostih. Vreče za smeti in navodila bodo udeleženci prejeli ob začetku, ob 12. uri pa bo za vse organizirana malica. Več informacij najdete tukaj.

Lanska čistilna akcija v Šmarju pri Jelšah; vir foto: FB/Občina Šmarje pri Jelšah

Prav tako v soboto, 23. marca se bo čistilna akcija odvila po občini Šmarje pri Jelšah. Potekala bo od 9. do 12. ure, udeležencem pa bodo razdelili zaščitne rokavice in vrečke, ki jih bo zagotovila Občina Šmarje pri Jelšah. V organizacijo in izvedbo spomladanske čistilne akcije se bodo letos ponovno vključile krajevne skupnosti, javni zavodi, ustanove, društva, klubi in prostovoljci. Več informacij najdete tukaj.

Prvo soboto v prihodnjem mesecu, torej 6. aprila, bodo čistilno akcijo organizirali v občini Rogaška Slatina. Ta se bo pričela ob 9. uri, sodelovale pa bodo vasi, naselja, ulice in vse tri krajevne skupnosti v občini. Občina bo za udeležence akcije zagotovila ustrezne vreče, rokavice, malico ter napitke. Več informacij ter prijavnico za sodelovanje najdete tukaj.

Isti dan se bo čistilna akcija odvila v občini Bistrica ob Sotli. Ob 9. uri se bo začela v vsaki vasi v občini, zaključila pa se bo v Bistrici ob Sotli. Za več informacij pokličite na 041 555 974.

Na Občini Dobje datuma za čistilno akcijo še niso določili, bo pa ta znan v prihodnjih tednih.

Tukaj preverite foto utrinke iz lanskih čistilnih akcij. 

V občini Šentjur čistilno akcijo organizira vsaka krajevna skupnost posebej. V nadaljevanju si poglejte razpored teh:

KS Dolga Gora: 16. marec ob 9. uri pri tamkajšnjem gasilskem domu, KS Šentjur – Rifnik: 16. marec ob 10. uri pri Športnem parku Rifnik, KS Vrbno – Podgrad: 23. marec ob 8. uri v Vrbnem nasproti volišča ter v Podgradu pri eko otoku, KS Loka pri Žusmu: 6. april ob 9. uri, KS Dramlje: 12. april od 15. do 18. ure  in 13. april od 9. do 12. ure, KS Gorica pri Slivnici: 13. april ob 9. uri, KS Ponikva je čistilno akcijo imela to soboto, v KS Prevorje, MS Šentjur, KS Grobelno, KS Blagovna, KS Kalobje in KS Planina pri Sevnici pa točni datumi akcij še niso znani, predvidevajo pa se nekje v aprilu.

V lanski akciji so sodelovali tudi osnovnošolci iz Rogaške Slatine; vir foto: FB/VIZ II. OŠ Rogaška Slatina