Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S čistilnimi akcijami v Kozjem in po Šentjurju do čistejšega okolja


V Kozjem in po nekaterih krajevnih skupnostih so se v soboto odvile letošnje spomladanske čistilne akcije, kjer prostovoljcev ni ustavilo niti kislo vreme z občasnim dežjem.

V Kozjem so s čistilno akcijo po šestih krajevnih skupnostih pričeli ob deveti uri zjutraj. Na različnih zbirnih mestih so se razdelili v manjše skupine in pričeli s čiščenjem. V okviru akcije se je zbralo okoli 100 prostovoljcev. Organizatorji so nam povedali, da so zadovoljni z udeležbo in količino nabranih smeti, si pa v prihodnje želijo, da bi se akcije udeležilo več otrok. Prav zaradi tega razmišljajo, da bi k udeležbi prihodnje leto pozvali tudi tamkajšnjo osnovno šolo, saj so mnenja, da je ravno otroke potrebno naučiti, da se smeti ne sme odlagati v naravo.

Kljub manjšem številu otrok in slabšem vremenu pa so z izvedbo akcije zadovoljni, saj je število udeležencev in količina nabranih smeti primerljiva prejšnjim izvedbam akcij.

V občini Kozje je v letu 2023 prebivalo dobrih 3.000 prebivalcev, od tega 613 v samem Kozjem.
Vir foto: FB/Občina Kozje
Čistilne akcije to soboto imeli tudi dve krajevni skupnosti v Občini Šentjur

Čistilno akcijo so izpeljali tudi v Krajevni skupnosti Šentjur-Rifnik. Tam se bi ta naj pričela ob 9. uri, vendar so jo zaradi slabega vremena prestavili na 15. uro. Organizatorji so kljub manjšemu obisku, prostovoljcev se je namreč zbralo okoli 10, zadovoljni s količino nabranih smeti. Razlog v manjši udeležbi v primerjavi s prejšnjimi leti vidijo predvsem v spremembi začetne ure in slabšemu vremenu.

Ob tem so dodali, da se lahko opazi, da redno izvajajo čistilne akcije, saj je odpadkov vedno manj. Tokrat so jih prostovoljci nabrali več kot 10 vreč, večina pa jih je bilo ob glavni cesti Šentjur-Planina pri Sevnici. Čistilno akcijo so to soboto izvedli tudi v Krajevni skupnosti Dolga Gora.

Preverite še, kdaj bodo čistilne akcije po drugih krajih Kozjansko-Obsoteljskega:

Razpored letošnjih spomladanskih čistilnih akcij v občinah Kozjanskega in Obsotelja