Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Težave v Rogatcu pred umikom


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 60 leti objavljen članek v Celjskem tedniku. Vabljeni k branju:

Rogatec je strnjeno naselje, zato je prav, da bodo letos napravili protiprašna cestišča po naselju. Seveda si občani želijo, da bi modernizirali še cesto od Rogaške Slatine do Rogatca, da bi tako bilo najbolj vzhodno naselje celjskega okraja povezano s sodobno cesto s središčem.

Voda! To pa je pri njih najtežji problem. Že nekaj let skušajo zgraditi vodovod, ki ga potrebujejo v naselju in industrija na obeh bregovih Sotle. Okoliški bregovi pa so skopi, da še poštenega izvira ne premorejo. Za vodovod so pripravljali že več načrtov. Napeljati bi ga morali od izvirov onkraj Donačke gore, kar je silno draga investicija.

Nekdo je razmišljal celo, če bi kazalo zajeti ogromne količine prvovrstne pitne vode iz Olimske gore, kjer kristalna voda v debelem snopu bruha naravnost izpod skale, ter jo speljati v vsa naselja do Rogatca. Pravijo, da vode bilo za vse dovolj.

Tako bi dobila dobro vodo vsa naselja od Golobinjeka ob Sotli do Rogatca, toda to bi terjalo ogromne naložbe. Vsekakor pa se letos resno pripravljajo na gradnjo vodovoda, in sredstva so delno že zagotovljena.

s.r., Celjski tednik, 27. 3. 1964