Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pustno rajanje v Kozjem in Bistrici ob Sotli: Barvito dogajanje v luči prihajajočega pusta


Na drugo soboto v februarju je bilo v luči prihajajočega pusta veselo v Kozjem in Bistrici ob Sotli, kjer se je odvijalo letošnje pustno rajanje.

Pustovanje v Bistrici ob Sotli; vir foto: FB/Društvo Prijateljev Mladine

Pustovanje v Bistrici ob Sotli, ki ga je organiziralo tamkajšnje društvo prijateljev mladine, se je pričelo ob 17. uri v dvorani kulturnega doma Bistrica ob Sotli. Dogodka, ki so ga popestrili z raznimi aktivnostmi, se je udeležilo mnogo raznolikih maškar, otroke pa so obiskali tudi pirati.

Že dopoldan se je v soboto pustno rajanje odvilo v Kozjem, kjer so našemljeni otroci zapolnili tamkajšnji medgeneracijski center. Tam so ob pomoči mentoric skupaj ustvarjali različne okraske in s tem veselo preživeli sobotni dopoldan.

S tem pa se pustna rajanja na našem območju še niso končala. Na pustni torek bo veselo v Šmarju pri Jelšah, Šentjurju, Rogaški Slatini in v Rogatcu, kjer si v znamenju pusta obetajo pestro dogajanje. Več informacij o tem preverite tukaj.
Pustno ustvarjanje v Kozjem; vir foto: FB/Občina Kozje

Na sobotno dopoldne so otroci rajali tudi v Podčetrtku, kjer so bile zanje pripravljene razne animacije in krofi, obiskal pa jih je klovn Balonko. Veliko pustovanje se je odvilo tudi v Šmarju pri Jelšah, kjer so maškare obisali kurenti, najizvirnejši kostumi pa so prejeli razne nagrade. Utrinke s šmarskega pustovanje si oglejte tukaj.