Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kam na pustovanje na Kozjansko-Obsoteljskem 2024


Pred nami je pust, ki ga bomo praznovali na drugi torek v februarju. Kot vsako leto, bo na našem območju pustni čas tudi letos zaznamovalo pestro dogajanje.

V nadaljevanju smo za vas zbrali pustne dogodke, ki se bodo letos odvili po Kozjanskem in v Obsotelju.

S pustnim rajanjem bodo v soboto, 10. februarja ob 10. uri dopoldan pričeli na ploščadi pred kulturnim domom v Šmarju pri Jelšah. Pestro dogajanje bo vključevalo bogato kulinarično ponudbo, plesne animacije, obisk kurentov, tekmovanje v večih kategorijah pustnih mask in mnogo več aktivnosti. Kaj vse bo dogodek Pustovanje po Šmarsko ponujal, preverite tukaj. Na isti dan se bo pustovanje z Mladimi Gamsi nadaljevalo ob 20. uri zvečer v Gasilskem domu Šentvid pri Grobelnem.

V nedeljo bodo ob 14. uri pustovanje pripravili na Sladki Gori pred tamkajšnjim gasilskim domom.

Praznovanje pusta se bo v Šmarju pri Jelšah nadaljevalo v torek, 13. februarja, ko se bo ob 9. uri zjutraj pred tamkajšnjo osnovno šolo pričela pustna povorka. Maske se bodo sprehodile do šmarske ploščadi, kjer se bo nadaljevalo rajanje. Več informacij preberite tukaj.

V soboto na pustovanje vabijo tudi v Medgeneracijski center Kozje, kjer se bo dogodek pričel ob 11. uri dopoldan.

Prav tako v soboto se bo pustno rajanje z začetkom ob 11. uri dopoldan odvijalo na trgu Vasi Lipa pri Termah Olimia. Za obilo zabave bodo poskrbeli s poslikavami obrazov in slastnimi krofi, otroke pa bo animiral klovn Balonko.

Lansko pustovanje v Rogaški Slatini

Na sobotni večer, natančneje ob 17. uri, se bo pustno rajanje odvilo v dvorani kulturnega doma v Bistrici ob Sotli. Dogodek bodo popestrili pirati.

V Šentjurju se bo pustovanje odvilo na pustni torek, 13. februarja. Pustno rajanje s pestro ponudbo se bo pričelo ob 16.30 na Mestnem trgu. Tam ne bo manjkalo krofov, otroke bo zabaval čarovnik Grega in kurenti, prav tako pa bodo tekom dogodka razglašene najbolj unikatne maske. V primeru slabega vremena se bo dogodek odvil na Tržnici Šentjur. Več informacij preverite tukaj.

V torek se bo pustovanje odvilo na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini. Začetek je ob 15.30.

V Rogatcu se bo pustno dogajanje pričelo v torek, 13. februarja ob 9.30 uri v Športni dvorani Rogatec. Tam se bodo s svojimi maskami predstavili otroci iz vrtca. Pustovanje se bo nadaljevalo s pustno povorko ob 15.30 uri, ki se bo vila od OŠ Rogatec po pešpoti do Grajske pristave, kjer se bo odvijal program s predstavitvijo pustnih mask. V primeru slabe vremenske napovedi bo dogodek izveden v Športni dvorani Rogatec. Več informacij preberite tukaj.

Na Ponikvi bo pustovanje v soboto, 10. februarja ob 14. uri v tamkajšnjem kulturnem domu. Maškare bodo deležne veliko lepih nagrad, vsaka pa dobi tudi krof in sok.

V Podsredi bodo pustovanje priredili v nedeljo ob 14. uri na parkirišču ob Domu krajanov Podsreda. Najboljše maske čaka nagrada. V primeru dežja bodo rajali v domu.

Zibiko bodo kurenti obiskali v petek, 9. februarja od 15. do 16. ure.

Če katerega od dogodkov za pusta ni na zgornjem seznamu, nam lahko pišete na [email protected] in ga bomo dodali v članek.