Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Priprave na “Kozjansko 79” ceste in vodovodi v ospredju


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 45 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

Deset mladinskih delovnih brigad s skupno štiristo brigadirji iz vseh krajev domovine, ki so lani močno prizadevno pomagale spreminjati podobo Obsotelja in Kozjanskega, se tokrat pojavlja v nekoliko drugačni vlogi. V vlogi tistega, ki podaja obračun svojega dela občinski skupščini, občanom.

Lani so brigadirji delali pri izkopu jarka za telefonski kabel na cesti Gorica pri Slivnici-Prevorje-Lesično-Kozje-Podsreda. Večina brigadirjev je pomagala pri gradnji ceste Maršala Tita, del pa pri gradnji vodovodov socialno ogroženim občanom in proti Tinskemu. Opravljeno delo je veljalo 3,181.559,50 dinarjev.

Po programu del na zvezni mladinski delovni akciji Kozjansko 79, sprejela ga je tudi šmarska občinska skupščina in cestno komunalna skupnost, bodo mladi letos, kot že običajno, odprli nekaj novih delovišč.

Pomagali bodo pri gradnji vodovoda v Bistrici ob Sotli in Zgornjem Virštanju ter Šentvidu pri Grobelnem, krampi in lopate pa bodo zapeli tudi na cesti Kozje-Ključice, kjer bodo priskočili na pomoč mehanizaciji. Gre za posodobitev ceste preko znanega klanca, ki je vsa leta povzročal kup nevšečnosti. Po običaju bodo mladi ponudili svoje mlade roke kmetovalcem pri nekaterih manjših delih in tako nadomestili manjkajoče sile pri marsikaterem kmetu.

MST, Novi tednik, 18. 1. 1979

*cena časopisa: 5 dinarjev