Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 22. 1. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

NEPRAVILNO PREHITEVANJE

Dne 15. 1. so policisti na relaciji Zibika–Belo obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja povzročitelja, ki je s svojim vozilom bočno trčil v vozilo oškodovanca. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA

V zadnjem tednu so policisti obravnavali več zlorab negotovinskega plačilnega sredstva oz. spletnih zlorab plačilnih kartic. Z dejanji je bila oškodovancem povzročena manjša materialna škoda.

Občane ponovno opozarjajo na pazljivost pri uporabi spletnih nakupov in plačil.

POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU

V naselju Šmarje pri Jelšah so policisti obravnavali dve namerni poškodovanji parkiranih vozil, ko je storilec z ostrim predmetom poškodoval vozili. Preiskava je še v teku.

PRI PADCU Z LESTVE SE JE HUJE TELESNO POŠKODOVAL

15. 1. so bili policisti obveščeni o padcu občana z lestve. Z reševalnim vozilom bi bil odpeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je pri padcu zadobil hujše telesne poškodbe. O nesreči bodo policisti obvestili Okrožno državno tožilstvo.

VOZILA NA PREKRATKI VARNOSTNI RAZDALJI

16. in 17. 1. so policisti obravnavali dve prometni nesreči, do katerih je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika osebnih vozil, kar je imelo za posledico, da sta trčila v pred seboj vozeče vozilo. V eni nesreči se je en udeleženec lažje telesno poškodoval. Zoper oba povzročitelja je bil uveden prekrškovni postopek.

TATVINA RAZDELILCEV ZA TALNO GRETJE

16. 1. so policisti na gradbišču v Kozjem obravnavali tatvino več kosov razdelilcev za talno gretje. Z dejanjem je storilec lastnika oškodoval za približno 5.000 evrov.

DELOVNA NEZGODA

Dne 18. 1.  so policisti v podjetju v Šmarju pri Jelšah obravnavali delovno nesrečo, v kateri se je delavec poškodoval po predelu glave. Delavcu je bila s strani Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah nudena nujna zdravniška pomoč, nakar je bil z reševalnim vozilom odpeljan na nadaljnji pregled v SB Celje. Z zbranimi obvestili ter ogledom kraja delovne nezgode je bilo ugotovljeno, da je tuja krivda izključena.

VOZIL Z NEPRILAGOJENO HITROSTJO

19. 1. so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila, ki je izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal iz vozišča v obcestni jarek. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

IZPUŠČEN PES BREZ NADZORA LASTNIKA

Istega dne so policisti posredovali v kraju Zagorje pri Lesičnem, kjer se je po naselju prosto gibal izpuščen pes, ki je lajal in renčal na občane. Lastniku psa je bil izdan plačilni nalog.

DIMNIŠKI POŽAR

Dne 21. 1. so policisti posredovali v kraju Zagorje pri Lesičnem, kjer je prišlo do dimniškega požara. Slednjega so pogasili prostovoljni gasilci. V požaru se ni nihče poškodoval. Na ostrešju objekta je nastala le materialna škoda.