Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška si je pred zimskim premorom močno otežila obstanek med elito


Nogometaši Rogaške so na tekmi 17. kroga, ki je bila zaradi deževnih vremenskih razmer odigrana naknadno, gostili Aluminij, neposrednega tekmeca v boju za obstanek. V izredno taktično obarvanem obračunu so Slatinčani vknjižili še štirinajsti poraz in koledarsko leto zaključili povsem na dnu lestvice.

Rogaška : Aluminij Kidričevo 0:1 (0:0)
Susso (66′)

Rogaška: Baždarić, Pirtovšek, Čuić (od 79′ Benedičič), Rantuša Lampreht, Mihalić, Majcenić, Thalisson (od 60′ Miljanić), Majcen, Korošec, Kantužer, Gradišar (od 75′ Satchwell)

Kidričani so že na samem začetku tekme pokazali, da bi jim remi v Rogaški Slatini ustrezal. Z globoko postavitvijo obrambe in strnjeno obrambno vrsto so na svojo priložnost čakali iz protinapadov.

Rogaška, ki jo je zaradi izključitve Oskarja Drobneta na tekmi z Bravom tokrat vodil Domen Beršnjak, je imela terensko premoč in bila nevarnejši nasprotnik. Vrata gostov sta največkrat ogrozila Nejc Gradišar in Rok Pirtovšek, ki je stresel okvir gola.

Vendarle pa so bili nogometaši Aluminija tisti, ki so v 66. minuti prvi zatresli mrežo nasprotnika. Bamba Susso se je izmuznil domačim branilcem v kazenski prostor Rogaške in žogo poslal za hrbet slatinskega vratarja.

Slatinčani so tako v zaključku tekme iskali izenačujoč zadetek, do katerega ni prišlo. Najbližje je bil v sodniškem dodatku Vice Miljanić, ki je po strelu z glavo zadel prečko. Črno-beli so tako doživeli deveti poraz na zadnjih desetih ligaških tekmah.

S tem se zaključuje jesenski del prvenstva, Rogaška pa se pred zimskim premorom nahaja v dokaj izgubljenem položaju. Po devetnajstih tekmah so namreč zbrali le tri zmage, za devetim mestom, ki vodi v kvalifikacije za obstanek v prvi ligi, pa zaostajajo že šest točk.

Lestvico zagotavlja Sofascore