Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju preverili, kako čim bolj enostavno izvesti evakuacijo


Prejšnji teden so šentjurski gasilci opravili osrednjo društveno vajo v mesecu požarne varnosti, pri njej pa je skupaj sodelovalo pol ducata gasilskih društev. Izpeljali so jo na območju Doma starejših Šentjur, s katero so med drugim preizkusili, kako čim bolj enostavno izvesti evakuacijo.

Utrinek z vaje evakuacije; foto: PGDŠ

Kot je zapisal Tone Kukovič iz Prostovoljnega gasilskega društva Šentjur, so imeli v društvu v tem letu že 152 intervencij, mnoge v času poletnih ujm.

Ob tem je poudaril, da: “Ne izgubimo pa volje, energije za izobraževanje, naši operativci/-ke se izobražujejo v gasilski šoli na Igu in pridobljeno znanje uporabljajo na raznih intervencijah in vajah.”

Na sredini poveljnik PGD Šentjur, Danilo Matuš; foto: PGDŠ

DSŠ zaradi strukture uporabnikov spada v posebej rizično skupino ob posameznih nesrečah. Da bi zagotovili čim višjo stopnjo varnosti, je nujno zagotoviti pogoje za enostavno izvedbo evakuacije. Tako je obvezno stalno opozarjanje na postopke evakuacij, zbirnih mestih, evakuacijskih poteh, obveščanju idr., kar vpliva na uspešno izvedbo evakuacije v vsakršnih razmerah.

Vajo je pripravil in vodil poveljnik PGD Šentjur, Danilo Matuš. Domačim gasilskim društvom se je pridružila tudi Poklicna gasilska enota Šentjur, kakor tudi policisti in reševalci.

Oglejte si fotoutrinke, ki sta jih zabeležila Milan in Tone Kukovič: