Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku v različnih fazah množica projektov


V Občini Podčetrtek se lahko v zadnjem obdobju pohvalijo s številnimi pridobitvami, prav tako pa je precej projektov v teku. O nekaj izmed njih smo se pogovarjali z županom Petrom Misjo.

Nedavno smo poročali, da je tamkajšnji stadion dobil umetno travo, ki omogoča treninge in tekmovalno igranje tekem velikega nogometa, skupna vrednost investicije pa je nanesla 355 evrskih tisočakov.

V okolici bližnjega spomenika talcem so počistili območje, da bodo lahko pridobili geodetske posnetke, če bi bilo v prihodnosti tu moč pridobiti prostor za še kakšno dejavnost kot je npr. slačilnica. Prav tako bodo oblikovali tribune, ki so se zaradi konfiguracije terena ponudile kar same.

Pri stadionu so naredili tudi navezovalni vodovod med vodohramom Podčetrtek in centrom Podčetrtka. Prej povezava na bila najboljša in je potekala pod samim igriščem.

Utrinek z obnove stare šole v Polju ob Sotli; vir foto: FB Peter Misja

V teh tednih je aktualna obnova stavbe nekdanje šole v Polju ob Sotli. V šoli je trenutno eno stanovanje. Pred časom so zamenjali stavbno pohištvo. Sedaj urejajo še zunanji videz objekta s fasado in odvodnjavanjem okolice. Dela v vrednosti okoli 100 tisočakov izvaja podjetje GES. Šola bo novo podobo dobila predvidoma do pomladi.

Prav tako potekajo dela pri sanaciji plazu in cestišča v Imenski Gorci. Območje je bilo problematično že pred časom, sedaj pa so prejeli državna sredstva v višini 200 tisočakov. Vrednost pogodbenih del, ki jih bo opravilo podjetje Godler s.p. iz Buč, znaša okoli 250 tisočakov.

Podpisana je tudi pogodba s samostojnim podjetnikom Alojzem Škorjancem za ureditev betonske plošče nad grajsko kaščo, kar je nujen ukrep, če želijo ohraniti kaščo. Potek obnovitvenih del na gradu Podčetrtek si je ogledal tudi legendarni turistični novinar Drago Bulc.

Pešpot ima veliko urbane opreme; foto: Kozjansko.info

Zaključeno je tudi urejanje pohodne poti med Podčetrtkom in Termami Olimia. Med drugim so 300 metrov poti asfaltirali, saj je tam odnašalo gramoz. Uredili so odvodnjavanje na celotni poti, kakor tudi razsvetljavo. Veliko je tudi urbane opreme kot so klopi in mize. Vrednost celotnega projekta je okoli 150 tisočakov, od tega okoli 80 tisočakov iz sredstev Evropske unije.

Urejena cesta v Zgornjem Virštanju; foto: FB Peter Misja

V Zgornjem Virštanju je podjetje VOC zaključilo z asfaltiranjem ceste na dolžini 1.300 metrov, poleg tega pa so ob cesti uredili še odvodnjavanje, rekonstrukcije in na ustreznih mestih preplastitve.

V Sopotah je obnovljenih 600 metrov ceste, poleg tega so sanirali še manjši odsek proti Olimju, vključujoč most. Vrednost del je znašala 70 tisočakov.

Dodajmo še, da je Center za promocijo, vina kulturo in turizma v Virštanju prejel certifikat “zeleni ključ”.

Prav tako je še sveže priznanje, ki ga je Podčetrtek prejel kot najlepše urejen zdraviliški kraj v akciji Moja dežela lepa in gostoljubna:

Na Kozjansko romala kar štiri priznanja vseslovenskega tekmovanja Moja dežela, lepa in gostoljubna