Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Kozjansko romala kar štiri priznanja vseslovenskega tekmovanja Moja dežela, lepa in gostoljubna


Sinoči je bila v Novi Gorici v sklopu akcije Moja dežela, lepa in gostoljubna potekala podelitev priznanj za nagrajene tekmovalce, med katerimi se je znašlo tudi več krajev s Kozjanskega.

Ob Dnevih slovenskega turizma je Turistična zveza Slovenije na Primorskem slavnostno razglasila prejemnike letošnjih priznanj tradicionalne akcije Moja dežela, lepa in gostoljubna. V 15 kategorijah so se med nominiranci znašli kraji s Kozjanskega, ki so kasneje prejeli tudi priznanje.

Najvišjega dosežka je bil deležen Podčetrtek, ki je v kategoriji zdraviliških krajev prejel 1. mesto. V isti kategoriji je tekmovala tudi Rogaška Slatina, ki je dosegla odlično 2. mesto. V tekmovanje za naj zdraviliški kraj sta bila nominirana še Zreče in Laško. Grajska pot Podsreda, ki se nahaja v občini Kozje, je med tem prejela odlično 3. mesto v kategoriji tematskih poti, kamor so se uvrstile še Pot trapistov, Risova pot in Pot Srečno. Prav tako 3. mesto je prejel kraj Šmarje pri Jelšah, ki je poleg Vipavskega križa, Črne na Koroškem ter Kostanjevice na Krki tekmoval v kategoriji izletniški kraji.

To priznanje in še številna druga, ki jih prejemajo kraji po Kozjanskem, so odličen pokazatelj, da gre razvoj krajev tako na področju turizma kot tudi drugod v pravo smer.

Na tekmovanju je bilo mogoče sodelovati kar v skupno 15 različnih kategorijah: naj tematska pot, izletniške točke, mladinska prenočišča, glamping, kampi, vaška jedra, trška jedra, mestna jedra, turistični kraji, izletniški kraji, zdraviliški kraji, manjše mesto, srednje mesto in pa večje mesto, ocenjevali pa so tudi Petrolove bencinske črpalke.

Direktor TŠM Šmarje pri Jelšah Gregor Krajnc po prejemu priznanja; vir foto: FB/Visit Šmarje pri Jelšah
Prejemniki priznanja za 1. mesto v kategoriji zdraviliški kraji – občina Podčetrtek, vir foto: FB/Visit Podčetrtek
Grajska pot Podsreda je prejela 3. mesto v kategoriji tematskih poti, vir foto: FB/Kozjanski park
Priznanje za drugo mesto med zdraviliškimi kraji v 2023 je sprejel župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič. vir foto: FB/Občina Rogaška Slatina