Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po Rogatcu in Rogaški Slatini zdaj tudi Podčetrtek z velikim igriščem z umetno travo


V Podčetrtku so na atletskem štadionu položili umetno travo in tako postali tretja občina na območju Kozjanskega in Obsotelja s pogoji, kakršne potrebuje resen nogometni kljub za redno treniranje selekcij tudi v zimskem času in ob drugem neugodnem vremenu. Gre za nogometno površino dimenzij 95 × 55 metrov, ki omogoča tekmovalno igranje tekem velikega nogometa.

V Podčetrtku sicer poudarjajo pomen pridobitve umetne travnate površine za športno udejstvovanje najširšega kroga prebivalcev in prebivalk ter 560 šolskih in vrtčevskih otrok, ki ga naj bi uporabljali “skoraj vsakodnevno”.

A v občini deluje tudi nogometni klub Imeno z mlajšimi selekcijami v tekmovanju starejših dečkov (fantje do 15 let), mlajših dečkov (fantje do 13 let), starejših cicibanov (U11) in mlajših cicibanov (U7). Za vse te mlade nogometaše je veliko nogometno igrišče z umetno travo pomembna prireditev.

Za projekt vreden 355 tisoč evrov je Občina Podčetrtek na razpisu Ministrstva za gospodarstvo in šport pridobila 100 tisoč evrov sofinanciranja ter še dodatna nepovratna sredstva v višini 20 tisočakov s strani Nogometne zveze Slovenije.