Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Grad Podčetrtek pridobiva novo podobo (foto), kmalu tudi digitaliziran


Na gradu Podčetrtek dogaja ne zgolj v smislu prireditev in dogodkov, kot je bil julijski koncert Perpetuuma Jazzile. Grad dobiva novo podobo, ki jo omogoča prenova v okviru projekta Doživetja grajskega razgleda.

Na gradu namreč potekajo obsežna gradbeno-obrtniška dela v vrednosti 2,65 milijona evrov. Ne zgolj iz žepov občanov Podčetrtka, temveč vseh Slovencev in Evropejcev – projekt je namreč sofinanciran v višini 1.61 milijona evrov iz Načrta za okrevanje in odpornost oz. njegovega razvojnega področja, ki zajema trajnostni razvoj slovenskega turizma, vključno s kulturno dediščino.

Prve spremembe stilske preobrazbe so že vidne, pričajo fotografije, ki jih je na svojem Facebook profilu objavil župan Podčetrtka, Peter Misja.


V okviru projekta prenove pa je župan Misja v imenu Občine v torek podpisal TSE Ljubljana, ki na svoji spletni strani zase pravijo, da so  vodilni ponudnik na področju integracije pro-avdio, pro-video, avdiovizualne, svetlobne, krmilne in telekomunikacijske tehnologije.

S podpisom se začenja projekt Digitalizacija-sodobno interaktivno doživetje na gradu Podčetrtek v okviru projekta doživetje grajskega razgleda pri katerih se upošteva okoljski vidik. V okviru projekta bosta narejeni dve interaktivni multimedijski aplikaciji, ki bosta obiskovalcem gradu omogočila pristno doživetje srednjeveške dobe.

Aplikacija Četrtkova soba bo omogočila interaktivno izkušnjo, v kateri se bodo obiskovalci lahko vživeli v zgodovino srednjeveškega gradu in Podčetrtka. Druga aplikacija, imenovana Razgled, obogaten z lokalnimi zanimivostmi ali digitalna opazovalnica, bo delovala na grajski terasi in uporabnikom omogočila raziskovanje turistične regije s pomočjo razširjene resničnosti.

V razpisni dokumentaciji je bil določen rok za zaključek in predajo del, in sicer 31. julij 2024.