Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi Slatinčani so “izprašali” župana Kidriča. Ta jim je marsikaj obljubil


Mladi iz Rogaške Slatine postajajo vse bolj aktivni in tudi javno izkazujejo zanimanje za lokalni družbeni utrip in k njemu želijo tudi kaj prispevati.  

Minulo sredo so tako pripravili dogodek “Popoldne z županom”. Na začetku so izvedli delavnico, kjer so se v skupinah pogovarjali o problemih, ki jih opažajo mladi v Rogaški Slatini, aktivno iskali rešitve in pripravili konkretna vprašanja. Osredotočili so se na teme, kot so: MC Slatna, kultura in ustvarjalnost, prostovoljstvo, vloga mladih v družbi, izobraževanje, bivalne razmere ter zaposlovanje in podjetništvo.

Sledil je dialog z županom mag. Brankom Kidričem, ki je pozitivno ocenil pobudo in izvedbo dogodka ter dosedanje vključenje mladih v kraju. Izpostavil je ključne točke, ki si jih želijo mladi in Občina v naslednjem letu uresničiti. To so: povečanje proračuna za mladinske projekte, dodatna zaposlitev ter pridobitev novega mladinskega prostora v Kulturnem centru Rogaška Slatina. Nov prostor bo namenjen koncertom in druženju, pri načrtovanju projekta in opremljanju prostora pa aktivno sodelujejo tudi mladi.

Moderatorka dogodka je bila Špela Pučnik, direktorica Mladinskega centra Dravinjske doline in strokovna sodelavka projekta Regionalnega stičišča NVO savinjske regije Novus. Dogodka so se udeležili tudi Polonca Golob Kovačič, vodja oddelka za družbene dejavnosti, Nika Strašek, vodja mladinskih programov MSORS in Dino Markovinovič, direktor Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina.

Slatinska mladina je trenutno organizirana znotraj Neprofitne mladinske organizacije prostor za mlade, ki ga ustvarjajo slatinska društva, mladinski svet in mladi posamezniki, ki si želijo aktivno preživljati prosti čas ter prispevati k bolj naprednemu, kreativnemu in socialnemu razvoju lokalnega okolja, predvsem pa k razvoju okolja prijaznega za mladino.