Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini mladi talenti predstavili sodobne interpretacije klasičnih del


V Kulturnem centru Rogaška Slatina se je pred tednom dni odvil Mladinski gledališki maraton, ki je navdušil občinstvo z izjemnimi nastopi lokalnih mladih talentov.

V prvemu delu večera se je odvila gledališka priredba Tavčarjeve Holekove Nežike, ki so jo izvedli mladi ustvarjalci iz Rogaške Slatine in okoliških krajev. S tem so želeli obeležiti obletnico smrti enega najpomembnejših slovenskih pisateljev, Ivana Tavčarja.

Senčno gledališče

Mladi so v predstavo vnesli sodoben pridih s tem, da so nadgradili povest Tavčarja z izraznim plesom in senčnim gledališčem. Predstava je nastala v okviru Ela gledališča, ki deluje pod okriljem mladinskega sveta Občine Rogaška Slatina in mladinskega društva Aktivna mladina slatn’ska. Mentorstvo je prevzela mag. prof. Nika Strašek, za priredbo besedila pa je poskrbela predsednica tamkajšnjega mladinskega sveta, Nika Boršič.

V drugem delu večera so na oder stopili še dijaki iz I. gimnazije v Celju, sicer člani gledališke skupine Kajuhovi klasiki. Tokrat so občinstvo zabavali s predstavo Kralj Ojdip. Režiserski stolček je zasedla slatničanka Džana Porić, medtem ko je mentorstvo prevzela Ivana Šikonja. V glavni vlogi se je izkazal Urban Skok, ki je gledalce prepričal s svojo izjemno igro. Gledališka skupina Kajuhovi klasiki, ki je bila ustanovljena leta 2014 in povezuje dijake in dijakinje klasične gimnazije, je letos sodelovala z devetimi dijaki in dijakinjami iz prvega, drugega in tretjega letnika. Vsi nastopajoči so se izvrstno odrezali v zahtevnih vlogah, pri čemer ni bilo prepuščeno ničesar naključju niti v tehničnem smislu.

Utrinki z dogodka

Vir foto: Mladinski center Rogaška Slatina