Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski učenci tkali prijateljske vezi z osnovnošolci iz Srbije


Zadnjo nedeljo v septembru so na Osnovni šoli Franja Malgaja v Šentjurju po 35 letih ponovno sprejeli delegacijo učencev in učiteljev OŠ Emilija Ostojić iz srbske Požege.

Najprej so goste iz Srbije sprejeli s krajšim kulturnim programom, na šoli pa so imeli obiskovalci možnost tudi sodelovati pri pouku. Kasneje so se odpravili v bližnje Celje na ogled gradu, kjer so spoznali zgodovino knežjega mesta. Naslednji dan so pripravili športni dan, kjer so skozi razne discipline spodbujali “fair play” in krepili ekipni duh. Po tem ko so se ob aktivnemu prvemu delu dneva otroci pošteno razgibali, so učenci iz Požega predstavili svojo šolo, občino in državo. Nadaljevali so s šolskim plesom. Naslednji dan so se odpravili malo dlje, saj so obiskovalce peljali v glavno mesto države in Postojnsko jamo.

Vir foto: OŠ Franja Malgaja Šentjur

V četrtek so se učitelji najprej udeležili sprejema pri županu občine Šentjur, mag. Marku Diaciju, kasneje pa obiskali Podružnično osnovno šolo Blagovna. Tam so jih učiteljice pogostile z domačimi dobrotami, otroci pa so z njihovo pomočjo pripravili kratek program. Zadnji dan njihovega bivanja v Šentjurju so učenci iz Srbije uspešno in aktivno sodelovali pri pouku, učitelji pa izvedli priprave za prihajajoče tri izmenjave.

Ob koncu druženja je pomočnica ravnatelja Jasna Drešček zapisala naslednje: “Preživeli smo prekrasen teden, poln nepozabnih doživetij in čustev, in hvaležni smo, da sta šoli po 35 letih ponovno obudili nekdanje vezi. V lepem sončnem vremenu smo našim gostom pomahali v slovo, jim zaželeli srečno pot in si izrekli nasvidenje aprila 2024 v Požegi.

Učitelji na obisku pri županu; vir foto: OŠ Franja Malgaja Šentjur