Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na medgeneracijskem druženju starejši svoje izkušnje delili s šentjurskimi šolarji


Pred kratkim so v Domu starejših Šentjur izvedli medgeneracijsko druženje, kjer so si stanovalci in otroci iz šentjurske osnovne šole delili svoja znanja in izkušnje.

Učenci Osnovne šole Franja Malgaja Šentjur so na šentjurski dom starejših naslovili pobudo, da bi učenci in oskrbovanci doma starejših enkrat na mesec izvedli medgeneracijsko druženje, kar bi bila odlična priložnost za izmenjavo znanj in izkušenj. Tako so pred kratkim izvedli prvo srečanje, v okviru katerega je na Dom starejših Šentjur prišlo sedem učencev ter profesorici Polona Pišek in Edith Costo. Kot so zapisali zaposleni, so prvo srečanje posvetili spoznavanju in pogovoru o tem, kako so mladost preživeli stanovalci.

Vir foto: FB/Dom starejših Šentjur

Otrokom so objasnili, kako so potekali dnevi brez elektrike, televizije, računalnikov, telefonov in drugih tehnologij, ki jih pred leti ni bilo. Za konec so dodali še naslednje: “Na koncu so učenci še obdarili naše stanovalce – sami so izdelali lične označevalce strani za v knjigo in jih podarili vsakemu. Hvala vam za radost, ki ste jo prinesli in komaj čakamo naslednje srečanje.

Vir: FB/Dom starejših Šentjur