Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometaši Rogaške so si priborili prvo zmago (video)


Nogometaši Rogaške so v osmem krogu državnega prvenstva gostovali v Kidričevem pri Aluminiju. Slatinčani so že v prvem delu igre opravili levji delež, nato pa tekmo uspešno zaključili z zmago in s pomembnimi tremi točkami.

Aluminij Kidričevo : Rogaška 1:2 (0:2)
Skiba (76′); Miljanić (2′), Gradišar (14′)

Rogaška: Vodišek, Pirtovšek, Mihalić, Lampreht, Majcenić, Flis, Benedičič, Thalisson, Gradišar (Pavlović 67′), Korošec (Majcen 62′), Miljanić

Črno-beli so sanjsko odprli obračun s Kidričani. Že v 2. minuti se je, po podaji Žana Flisa, pred vrati Aluminija povsem sam znašel Vice Miljanić, ki je poskrbel za zgodnje vodstvo Rogaške. Pritisk Slatinčanov ni pojenjal, v 11. minuti je z odličnim strelom z roba kazenskega prostora poizkušal Žan Benedičič, a je njegovo veselje preprečil domači čuvaj mreže.

Vratar Aluminija je vendarle klonil zgolj tri minute kasneje, takrat je Benedičič zaposlil Nejca Gradišarja, ki je dosegel svoj prvoligaški prvenec. Rogaška si je nato priigrala še enajstmetrovko, ko je Gal Gorenak v kazenskem prostoru domačih nepravilno oviral Thalissona. Strel je izvedel Miljanić, a je njegovo namero prebral Samo Pridgar, ki je žogo zbil v kot.

Kidričane je večji del tekme krasila jalova terenska premoč, ki ni ogrožala Rogaške. Zdelo se je, da črno-beli povsem brez težav nadzirajo obračun, toda v 76. minuti so si pri prekinitvi privoščili napako, ki jo je kaznoval rezervist Daniel Skiba. Aluminij je tako praktično iz nič znižal zaostanek in začinil zaključek dvoboja.

Nekaj trenutkov kasneje se je lapsus pripetil tudi domači obrambi, toda Jan Majcen, ki se je znašel iz oči v oči z vratarjem Pridgarjem, ni uspel uspešno zaključiti. V sodnikovem dodatku se je z obrambo izkazal Rok Vodišek, Rogaška pa je tako uspešno zadržala svojo prednost in prišla do prve zmage v letošnji sezoni.

Slatinčani so se z zasluženo zmago vsaj začasno zavihteli na osmo mesto, ob tem pa poskrbeli tudi za odlično popotnico pred prvim res domačim obračunom. Varovanci Oskarja Drobneta bodo namreč v soboto prvič v letošnji sezoni zaigrali v mestu termalnih vrelcev, ko bodo na preurejenem stadionu gostili Muro.

Standings provided by Sofascore