Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani krepijo tako igralski kader kot tudi strokovni štab


Košarkarski klub iz Šentjurja je pred pričetkom naslednje sezone dodobra prevetril svojo igralsko zasedbo, prav tako pa je prišlo do številnih sprememb v strokovnem taboru.

Poletni premor je čas, ko se pri večini prvoligaških zasedb sestavlja mozaik članske ekipe. Prav tako je tudi v Šentjurju, kjer je že nekaj časa znano, da je trenersko palico Damjana Novakovića prevzel sedaj že nekdanji trener Rogaške Peter Markovinovič. Njegovi desni roki bosta Jan Šentjurc in Gašper Škoberne, ki je funkcijo pomočnika šentjurskega trenerja opravljal že v minuli sezoni. Šentjurc, ki je povratnik v Šentjur, je zadnja leta deloval v Ljubljani pri Cedeviti Olimpiji.

Prav tako se v tem obdobju postavlja tudi nova trenerska struktura pri mlajših selekcijah. Stojan Fink bo odslej odgovorni mož selekcij U12 in U14, vodja mladinskega pogona pa je postal Matej Bakšič.

Kar se tiče igralskega kadra so Šentjurčani doslej predstavili šest okrepitev. Kot smo že pisali se je po trinajstih letih pod Rifnik vrnil Luka Lapornik, člansko moštvo pa sta prav tako okrepila Urban Durnik in Marko Jurić. 26-letni Durnik je v minuli sezoni branil barve Rogaške, pred tem pa je igral tudi kot član ekipe Spars iz Sarajeva, Ilirije, Primorske, Heliosa in Zlatoroga. Jurić, ki bo zasedbo Markovinoviča okrepil na položaju organizatorja igre, se je v Šentjur preselil iz hrvaške prestolnice.

Pogodbo s Šentjurjem so podpisali še Jaka Pešak s Polzele, Mihajlo Benić iz Sežane in Nal Belko iz Janč. Pešak in Benić sta sklenila dvoletno sodelovanje, medtem ko Belko, ki bo v prvi sezoni igral tudi za mladinsko selekcijo, triletno. V dresu Šentjurja bomo v prihodnje spremljali tudi Nejca Zupana, ki ostaja član šentjurskega prvoligaša.