Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otrok Šentjurja se po trinajstih letih vrača domov


Pri Košarkarskem klubu Šentjur so v minulih dneh tudi uradno predstavili novega trenerja Petra Markovinoviča, ki je nasledil Damjana Novakovića. Nova moč v strokovnem štabu s seboj prinese tudi spremembe v igralskem kadru. Tako so Šentjurčani že zavihali rokave in svoje navijače razveselili s prvo okrepitvijo. 

Po trinajstih letih se v Šentjur vrača Luka Lapornik. 34-letnik je za člansko moštvo Šentjurja igral med leti 2007 in 2010, ob tem pa je bil tudi del vseh mlajših selekcij šentjurskega prvoligaša. V minuli sezoni se je mudil v Franciji, kjer je z ekipo Elan Chalon osvojil naslov prvakov druge francoske lige.

Luka Lapornik z navijači slavi naslov prvakov v drugi francoski ligi; foto: Charlotte Geoffray/Elan Chalon/Facebook

Lapornik, ki je s Šentjurčani sklenil triletno pogodbo, je pred tem igral še za Laško, Krko, španski Juventut in Steauo iz Bukarešte. Kot član novomeške zasedbe je leta 2014 postal državni prvak, ligaškemu uspehu pa je dodal še štiri pokalne naslove. Poleg tega je bil dvakrat (2016 in 2021) izbran za najkoristnejšega posameznika slovenskega pokalnega tekmovanja.

Ob povratku v klub iz otroštva je Luka dejal: ”Vesel sem, da se po trinajstih sezonah vračam v Šentjur. Rad bi vas že sedaj povabil, da nas v čim višjem številu podprete naslednjo sezono, in da skupaj spišemo eno lepo zgodbo.”