Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarski klub iz Rogaške Slatine predstavil že četrto okrepitev


Košarkarski klub Rogaška Slatina je pred pričetkom nove sezone zavihal rokave in že pošteno okrepil svojo zasedbo, ob tem pa so uspeli podaljšati sodelovanje tudi z nekaterimi košarkarji iz minule sezone.

Rogaška, ki je lanski sezoni državnega prvenstva v četrtfinalu morala priznati premoč Heliosu, v novo sezono vstopa z novim trenerjem, ki bo Dragiša Drobnjak. Ob tem so v mestu termalnih vrelcev predstavili tudi že štiri nove igralske okrepitve. To so krilni center Njegoša Sikiraš, branilec David Kralj, organizator igre Luka Božak in Sandi Čebular.

Sikiraš je 24-letni košarkar iz Bosne in Hercegovine, z reprezentanco U16 pa je kot član najboljše peterke prvenstva leta 2015 osvojil naslov evropskih prvakov. Tisto leto je bil nato razglašen tudi za MVP-ja prestižnega turnirja Jordan Brand Classic’s v ZDA. V preteklosti je nastopal v Italiji in Španiji, lansko sezono pa je v dresu Budučnosti iz Bijeljine v državnem prvenstvu BiH v povprečju dosegal 6,3 točke in 3,2 skoka na tekmo.

Kralj, ki je bil v mlajših selekcijah član ljubljanske Olimpije, se je v minuli sezoni ukvarjal z rehabilitacijo po poškodbi. Nekdanji član mlajših selekcij slovenskih reprezentanc je pred poškodbo igral v Belgiji, pred tem pa se je kalil tudi na ameriški univerzi. V Sloveniji se je med drugim podpisal pod strelski rekord, ko je na tekmi državnega prvenstva dosegel 54 točk.

V domači klub se vrača 23-letni Božak, ki je zadnji dve sezoni preživel v Avstriji. V lanski sezoni je za Kufstein Towers v drugi avstrijski ligi v povprečju na tekmo dosegal kar 25 točk in 5 asistenc. Povratnik pa je tudi Čebular, 37-letnik, ki se v Rogaško, s katero je nastopal v finalu državnega prvenstva, vrača po osmih sezonah. V lanski sezoni je v dresu sosedov iz Podčetrtka v povprečju dosegal 11 točk, 4 skoke in 5 asistenc na tekmo.

Foto: KK Rogaška/Facebook

Rogaška je ob podpisu sodelovanja s štirimi novinci uspela novo pogodbo skleniti tudi s tremi košarkarji iz minule sezone. V Rogaški Slatini tako ostajajo Staš Sivka, Patrik Tabak in Domen Močnik, odšel pa je kapetan Jure Špan, ki bo svojo pot nadaljeval v Srbiji pri Zlatiboru iz Čajetine.