V Gorici pri Slivnici odprli nov podjetniški inkubator, ki bo pripomogel k razcvetu podjetništva v okolici (foto)

11. 10. 2022 12:59

Ob koncu preteklega tedna so v Gorici pri Slivnici odprli nov podjetniški inkubator, ki je že drugi v občini Šentjur. 1,2 milijona vredna pridobitev se nahaja v stavbi nekdanje Auree.

V Gorici pri Slivnici so po obnovi stare stavbe Aurea, slovesno odprli nov podjetniški inkubator, ki je že drugi v občini Šentjur. Nova pridobitev se nahaja v stavbi nekdanje Auree, gre pa za pomembno naložbo, saj zraven novih podjetniških priložnosti obnova stavbe pomeni tudi ohranjanje arhitekturne dediščine. Stavba je bila namreč že v zelo slabem stanju, zato so jo v celoti prenovili.

Investicija je stala dobrih 1,2 milijona evrov, za projekt pa so bila pridobljena tudi evropska in državna sredstva. V času prenove so bili med drugim urejeni vsi notranji prostori z opremo, prenovljena je bila zunanjost zgradbe, prav tako pa je bilo urejeno zunanje zemljišče ter dovoz z okoli štirinajstimi parkirišči.

Zanimanje za uporabo novega inkubatorja se že kaže, prvi podjetniki pa bi naj prostore zapolnili v začetku naslednjega leta, ko bodo končani vsi potrebni postopki. V šentjurski občini sicer že od leta 2009 deluje en podjetniški inkubator, ki se nahaja v Šentjurju, tudi tam pa so prostori v večini vedno uporabljeni.

Vabljeni k ogledu fotografij iz dogodka:

Foto: FB / Franci Hrovatič

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X