Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

OŠ Bistrica ob Sotli gostila učence in učitelje iz štirih držav (foto)


V predzadnjem tednu septembra so učenci Osnovne šole Bistrica ob Sotli, v okviru projekta Erasmus+ KA2 Strateško partnerstvo: Schoolovision on tour, gostili učence in učitelje iz Nemčije, Poljske, Bolgarije in Slovaške. Ob tem so poleg sklepanja novih prijateljstev spoznavali tudi druge jezike in kulture.

V petih dneh gostovanja so pripravili mnoge aktivnosti, ki so vključevale glasbene dogodke, delavnice, potovanje po Kozjanskem in Obsotelju, itd.. “Prvi dan gostovanja smo pripravili glasbeno obarvan kulturni program. Imeli smo tudi glasbene delavnice, ki jih je vodil Andrej Černelč. Na delavnicah smo oblikovali skupine, ki so bile sestavljene iz enega učenca iz vsake države. Naša naloga je bila ustvariti pesem. To je bilo dobro za razvijanje novih načinov pisanja pesmi. Ko smo pesem napisali in uglasbili, smo se razdelili še v skupine po državah in tako ustvarili še drugo pesem,” so uvodni dan opisali učenci.

Po spoznavnem dnevu so goste odpeljali na izlet v Olimje, kjer so si najprej ogledali samostan in gostom predstavili del zgodovine naših krajev. Sledil je obisk tamkajšnje čokoladnice, kjer so spoznali, kako nastaja olimska čokolada, nato pa se je dan prevesil v poseben športni del. Goste so namreč odpeljali v Šmarje pri Jelšah, kjer so se pomerili v footgolfu, ki je v zadnjem obdobju v Šmarju v središču športne pozornosti, saj se je okoli dvorca Jelšingrad vzpostavilo prvo footgolf igrišče v tem koncu Slovenije. Učitelji in učenci so se ob tej aktivnosti neizmerno zabavali. Dan se je zaključil na Jelenov greben, ob okusnem kosilu.

Sledil je dan plesa. “Na plesni delavnici, ki jo je vodila Andreja Klakočer, smo se naučili dva plesa in se zelo dobro razgibali. Bilo je polno smeha in zabave. Po malici smo učenci vzeli glasbila iz glasbene učilnice ter jih odnesli na avtobus. Odpeljali smo se v glasbeni studio, kjer je vsaka skupina posnela svojo pesem. Medtem, ko nismo snemali, smo zunaj igrali košarko, se rolkali, peli… Zanimivo je bilo, ker so tudi učitelji sodelovali v igranju košarke,” navdušeno pripovedujejo učenci.

Petek je bil dan slovesa, ki se ga po tako zanimivem tednu ni veselil nihče, o čemer je pričala tudi kakšna potočena solza. “Ob slovesu smo si izmenjali telefonske številke, da bomo lahko ohranili stike. Zdaj si dopisujemo in upamo, da se bomo še kdaj videli,” so ob koncu dejali učenci OŠ Bistrica ob Sotli.