Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kam, navkljub korona omejitvam, med božično-novoletnimi prazniki v Obsotelju in na Kozjanskem


Že je tu zadnji teden pred božičnimi prazniki in pred nami so dnevi, ko radi obiščemo kakšen koncert, si ogledamo praznične okrasitve, obiščemo gledališko predstavo ali se prepustimo športnim dogodivščinam.

Žal je tudi letos praznično dogajanje zaradi situacije povezane s pandemijo nekoliko okrnjeno, a kljub temu bo v prihajajočih dneh tudi v naših krajih najti kakšno zanimivo okrasitev, obiskati koncerte ali se ustaviti na drsališču. Preverite, kaj ponuja praznični čas v Obsotelju in na Kozjanskem ter v okolici.

Na Planini pri Sevnici lahko obiščete Božično pravljico, ki se blešči v kar 27.000 lučkah, v njej pa boste lahko med drugim videli jaslice v naravni velikosti, ki si jih je zamislila Klavdija Simler z družino (naslovna fotografija je njena). Ogled dežele spremlja tudi glasba citrarke Jasmine Levičar, za sladke dobrote pa poskrbijo v Božičkovi pekarni. Pogreti se je mogoče ob čarobnem odprtem kaminu.

V torek, 21. decembra, ob 19. uri Hiša kulture Celje vabi obiskovalce v Ipavčev kulturni center Šentjur, kjer bo potekala baletna predstava Možiček, s katero v Šentjurju tudi zaključujejo Ipavčevo leto.

V Rogaški Slatini vas vse od 4. do 31. decembra vsako soboto vabijo na praznični sprehod v objemu zdraviliškega jedra. Dogodek se odvija vsako soboto med 16. in 17. uro, potrebne pa so predprijave. V Calski gorci pa vas vsako sredo med 16. in 17. uro vabijo na praznično Vinsko doživetje.

V Šmarju pri Jelšah bodo namesto živih jaslic tokrat organizirali predvajanje posnetka božične zgodbe, ki je bila uprizorjena 2015, ko je na dogodku sodelovalo 140 ljudi, med njimi tudi dva zbora, nastopajoče pa je spremljala tudi čredica živih živali. Božično zgodbo bodo predstavili 25. decembra 2021 ob 17. uri na velikem platnu Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah. Vstopnice so na voljo v župnišču in knjižnici Šmarje pri Jelšah.

V nedeljo, 26. decembra pa bo v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah potekal glasbeni dogodek z Ano Ferme z gosti. Pričel se bo ob 16.30 uri.

Glavna praznična atrakcija v Podčetrtku je zopet drsališče, tokrat obratuje v centru Podčetrtka. V prazničnem času je odprto od ponedeljka do četrtka med 17. in 20. uro ter med vikendom in počitnicami med 10. in 12. uro in 16. in 20.30 uro.

Dogajanje v okolici

Pravljično Celje v celjskem mestnem jedru obiskovalce vabi vse do 31. decembra. Obiskovalcem mesta grofov tudi letos praznike pričarajo praznične lučke, smreke in druga krasitev z laternami, zvezdami, girlandami in pravljično kočijo. Ustavite se lahko v Božičkovem kotičku ter na božično-novoletni tržnici v mestnem jedru. V Celju so že zaživeli tudi pravljični liki, tako da obisk Pravljične dežele v tem božičnem času ne more izostati.

Tudi nakupovalno središče Citycenter Celje se lahko pohvali z bogato okrasitvijo prodajaln in lokalov. Za decembrske petke in sobote so podaljšali tudi svoj delovni čas vse do 22.00 ure zvečer. Od petka 26.novembra dalje ste v nakupovalnem središču že lahko opazili smrečico želja, ki jo krasijo risbice otrok iz rejniških družin. Vsak lahko na smrečici izbere likovno delo in avtorju izpolni narisano božično željo. Na osrednjem prizorišču lahko obiščete tudi tradicionalni božično-novoletni sejem, ki ponuja bogat izbor božičnih in novoletnih izdelkov, darilnega programa, tradicionalne ročne obrti in unikatne ter izvirne izdelke.

Razstava jaslic v Vojniku

V Vojniku vas tudi tokrat vabijo na razstavo jaslic, ki so jo tokrat pripravili na prostoru okoli cerkve. Na ogled ponujajo kar 70 jaslic.

Če se vam ljubi odpeljati malo navzgor po Savinjski dolini, so v Mozirskem gaju tudi to zimo za vas pričarali čarobno pravljično vzdušje s kar 1,7 milijona lučkami. Božična bajka z rekordnim številom lučk je odprta vsak dan med 16. in 21. uro do 9. januarja prihodnje leto. Cena za odrasle 7 evrov, za otroke 4 oziroma 2 evra.

Za zimske navdušence, ki se radi predate zimskim športom, so že odprta smučišča Rogla, Golte in Celjska koča. Več o obratovanju smučišč v tem članku.

E. Š.