Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kdaj k otroškim mašam ter polnočnicam za božični večer na Kozjanskem in Obsotelju


Božič je ponovno pred vrati. Vsako leto se verniki poleg svetih maš na božični dan udeležijo tudi polnočnic, ki se odvijejo na dan pred praznikom. Kje in kdaj bodo te prirejene po Kozjanskem in Obsotelju preverite v prispevku.

Nekatere svete maše, še posebej tiste zgodaj zvečer, bodo velikokje namenjene mlajšim otrokom kot tudi družinam, marsikje pa se bodo odvile tudi “taprave” polnočnice, ki bodo nastopile prav ob polnoči.

Občina Šmarje pri Jelšah

Ob 18.00 uri je sveta maša svetega večera v župnijski cerkvi v Šmarju pri Jelšah za otroke in družine. Ob polnoči je slovesna polnočna sveta maša.

V župniji Sladka Gora bo v župnijski cerkvi na božični večer sveta maša ob 20.00 uri, ta pa bo namenjena predvsem otrokom ter družinam. Na Sladki Gori bo sveta maša tudi ob polnoči. Maša se bo prav tako odvila v cerkvi sv. Benedikta, ta pa se bo začela ob 21. uri.


Občina Podčetrtek

Ob 18.00 se bo odvila otroška polnočnica za predšolske in osnovnošolske otroke v cerkvi sv. Device Marije na Pesku.

Ob 22.00 se bodo odvile tri maše, in sicer v cerkvi sv. Miklavža v Polju ob Sotli, v cerkvi sv. Eme v Pristavi pri Mestinju ter v cerkvi sv. Lovrenca v Podčetrtku.

Ob 24.00 bo polnočnica v cerkvi Marijinega vnebovzetja v Olimju.


Občina Šentjur

V Šentjurju bo v župnijski cerkvi prva maša na božični večer ob 18.00. Namenjena je malim otrokom in tistim, ki so jim kasnejše maše prepozne. Prepevali bodo Glej zvezdice Božje, Tam stoji pa hlevček in druge božične klasike. Prav tako pa bodo prisluhnili otroški zgodbi o angelu Jakobu. Ob 20.oo sledi družinska polnočnica, kjer se bodo slišali zvoki kitare ter obilo petja. Še zadnja polnočnica pa bo nastopila prav ob polnoči, kjer bo nastopil tudi Župnijski mešan pevski zbor.

V Prevorju je ob 20.00 zbor pred gasilskim domom, kjer se bodo prisotni z baklami in lanternami podali proti cerkvi sv. Ane, kjer se bo ob 20.30 pričela polnočnica.

Na Ponikvi bodo polnočnice na božični večer ob 18.00 ter 24.00 uri, dve maši pa se bosta priredili tudi v Dramljah, kjer bo prva nastopila ob 20.00, druga pa prav tako ob polnoči.

V župniji Kalobje bo na božični večer v cerkvi sv. Filipa in Jakoba sveta maša ob 21.45, v Kalobju pa ob polnoči.


Občina Dobje

V Dobju bo sveta maša na božični večer ob 20.00.


Občina Rogaška Slatina

Ob 21.00 uri bo v Rogaški Slatini v župnijski cerkvi polnočnica za mlade družine z malimi otroki. Po sveti maši bodo prisotni lahko domov odnesli luč iz Betlehema, ki jo lahko postavijo ob jaslice. Že pred mašo bo na citre igrala Marija Fric. Še ena maša se bo odvila ob polnoči, kjer bo božične melodije prav tako zaigrala Marija Fric.


Občina Rogatec

V Rogatcu bo na sveti večer maša ob 22.00, ob 18.00 pa se bo ta odvila tudi v župnijski cerkvi sv. Roka.


Občina Bistrica ob Sotli

Ob 18.00 bo prirejena družinska polnočnica v cerkvi sv. Petra v Bistrici ob Sotli, še ena maša pa se bo v kraju odvila pol ure do polnoči.

V cerkvi sv. Gore bo prva maša na božični večer prav tako ob 18.00, druga pa se bo odvila ob polnoči.

Ob 21.00 si bo mogoče ogledati tudi jaslice pri kraškem izviru Davjek.

D.K.