Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rokovo poletje 2024: program dogajanja

Vabljeni na Rokovo poletje! Tokrat so za ljubitelje dobre glasbe izbrali sedem pravljičnih večerov ob jazz-u, poletnih ritmih, šansonih; predajali se boste nebeškemu zvenu orgel, violončelu, akordeonu; zaključili pa s klasično glasbo v Krapini.

Prvi del dogajanja v atriju Muzeja baroka

V juniju vas čakajo trije koncerti. Prvi koncert Rokovega poletja bo že ta petek, 14. junija, ob 20. uri v Atriju Muzeja baroka v Šmarju pri Jelšah.

Letošnji cikel Rokovega poletja bosta s privlačnim in pestrim programom odprla vsestranska glasbenika Natalija Tumpej in Samo Ivačič. V džezovski preobleki bosta predstavila slovenske popevke in ljudske pesmi, pozabila pa ne bosta niti na svetovne glasbene odre z ritmičnimi jazzovskimi standardi in evergreeni.

Z izbranimi poletnimi, avtorskimi in še katerimi pesmimi bodo drugi koncert Rokovega poletja oblikovali člani kvarteta Pušeljc.

Zadnji koncert v juniju pa bo v muzeju baroka Večer slovenskih šansonov. Šansonet neguje bogato dediščino slovenskega šansona. Njegove (pre)bliske in radosti skuša v svoji maniri prenašati naprej. V svoj repertoar med drugim uvrščajo šansone Iztoka Mlakarja, Franeta Milčinskega Ježka, Jureta Ivanušiča, Tomaža Hostnika idr., tudi nekatere šansonjerske bisere iz tujine. Šansonet nastopa po vsej Sloveniji, včasih tudi zunaj njenih meja.

Pestro dogajanje se bo v cerkvi sv. Roka nadaljevalo v avgustu

V avgustu vas v cerkvi sv. Roka v okviru festivala Orgle Heferer najprej čaka solistični koncert na orglah z Ljerko Očić. Temu bo sledil koncert Ansambla Elinor, avgustovsko dogajanje pa se bo zaključilo s koncertom Andreja Kosa in Sebastiana Bertonclja, mojstrov violončela in akordeona.

Vabljeni tudi k ostalim dogodkom Knjižnice Šmarje pri Jelšah. Ogledate si jih lahko na spletni strani knjižnice.

Oglejte si še nekaj utrinkov lanskega dogajanja:

Koncerti v okviru Rokovega poletja Šmarčanom približali klasično in jazz glasbo (foto)