Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Plačilna kartica je dobra popotnica za brezskrben dopust

Če odštevate dneve do zasluženega dopusta, je čas, da preverite, ali ste na dopust resnično dobro pripravljeni. Zraven kopalk, kreme za sončenje, turističnih vodnikov in lahkotnega poletnega branja sodi na seznam dopustniških priprav tudi razmislek, kako boste na dopustu plačevali. V gotovini, s kartico? V Novi KBM svetujejo, da pri odločitvi upoštevate predvsem varnostni vidik poslovanja, torej da se izognete slabi volji zaradi nepredvidljivih okoliščin.

Plačilne kartice so varna izbira

Plačilne kartice so vse bolj priljubljeno in nepogrešljivo plačilno sredstvo, ki ga sprejemajo povsod po svetu. Da bo njihova uporaba nemotena tudi ko smo zdoma in da ne bo kakšne zadrege pri bankomatih ali POS-terminalih v trgovinah, svetujemo, da se na to pripravite.

Poleg debetne kartice je predvsem na dopustu priročna predplačniška kartica Visa Nove KBM, saj lahko z njo porabite le toliko denarja, kolikor ste ga predhodno naložili na predplačniški račun. Omogoča vam udobje, varnost in nadzor – ko je predplačniški račun prazen, s kartico namreč ni več mogoče plačevati.

Zelo prav vam bo prišla tudi  kartica Visa z odloženim plačilom, s katero se vam ves mesec nakupov in plačil širom po svetu na računu pozna le enkrat na mesec. Poleg tega vam ista kartica Nove KBM omogoča obročne nakupe doma, v tujini in na spletu. Na obroke lahko plačujete povsod, kjer sprejemajo plačila s kartico Visa. Število obrokov (od 2 do 12) pa si določite sami preko SMS-sporočila.

Do 15. septembra 2021 se z vsakim obročnim nakupom s kartico Visa Nove KBM z odloženim plačilom uvrstite tudi v žreb za glavno nagrado 1000 EUR ter stranski nagradi 500 EUR in 300 EUR. Štejejo vsi nakupi v trgovinah, na spletu in v tujini.

S storitvijo Varnostni SMS si zagotovite tudi višjo varnost poslovanja s plačilno kartico in nadzor nad porabo, saj prejmete sporočilo ob večini plačil doma, v tujini, na spletu ali dvigu na bankomatu.

Vsem, ki potujete daleč in za dlje časa, predlagamo, da iz varnostnih razlogov razmislite o uporabi dveh plačilnih kartic. Pred odhodom na počitnice preverite njihovo veljavnost in višino razpoložljivega limita porabe. Prav tako preverite svoje kontaktne podatke oz. pravilnost telefonske številke, na katero prejemate sporočila oziroma morebitna obvestila banke.

Valutna konverzija

Ob plačilu s kartico na prodajnem mestu (POS terminali) svetujemo enako kot pri dvigu gotovine v tuji valuti (npr. v hrvaških kunah) na bankomatu, in sicer izbiro plačila v lokalni valuti (brez konverzije). V tem primeru boste od Nove KBM prejeli informacijo o pribitku na referenčni tečaj ECB.

Gotovina

Vsekakor je koristno pri roki imeti vsaj nekaj gotovine, zato pred odhodom na dopust poskrbite za zadosten znesek v ustrezni valuti.

Zavarovanje

Če smo se še pred letom dni zaradi racionalizacije stroškov počitnic brez večjih pomislekov odpovedali turističnemu zavarovanju, je zdaj, zaradi nenehno spreminjajočih se pogojev za potovanja, smiselno nekaj časa nameniti tudi temu vidiku priprav na naše počitnice.

Prednost vseh paketov turističnih zavarovanj, ki jih ponuja Nova KBM, je kritje stroškov v primeru, da na počitnicah, na katere ste se odpravili do vključno 31.8.2021, zbolite za covidom-19. Pri sestavljanju storitev, ki jih krije turistično zavarovanje, so pri Novi KBM preigrali vse scenarije poteka bolezni, zato vsi paketi vključujejo različne storitve, zaradi katerih je odhod na zaslužen dopust še bolj brezskrben. Do 31. 8. 2021 lahko ob sklenitvi nove zavarovalne police ali podaljšanju obstoječe izkoristite še 15 % na zavarovalno premijo.

Ob prihodu na izbrano počitniško destinacijo se običajno sprostimo, zaradi neprevidnosti pa lahko zlahka postanemo žrtev goljufov. Zato so v Novi KBM na svoji spletni strani pripravili koristne nasvete, ki jih velja upoštevati, da bodo počitnice zares brezskrbne.