Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bodo šentjurskega poslanca Roberta Polnarja izključili iz DeSUS-a? Kaj pravite o Erjavčevi kandidaturi za mandatarja?


Sloveniji se morda obetajo politične spremembe na vrhu izvršilne oblasti, najnovejši kandidat za mandatarja, ki bi zamenjal Janeza Janšo, pa je, nekoliko presenetljivo, predsednik DeSUSa, Karl Erjavec.

Številni menijo, da gre za predlog leve opozicije iz obupa, saj je Erjavec predsednik po glasovih najmanjše stranke od teh, ki so tovrstno koalicijo v začetku mandata že sestavljali, obenem mu je ljudstvo na zadnjih volitvah izreklo svojevrstno nezaupnico, saj ga ni izvolilo za poslanca državnega zbora-  v okraju Tržič je dobil če 392 glasov.

Drugi pa menijo, da je za predsednika vlade dober kdorkoli, ki je sposoben spodnesti Janševo vlado. Takšnega mnenja sta tudi predsednika obeh največjih opozicijskih strank, Marjan Šarec (LMŠ) in Tanja Fajon (SD).

Mnenja, da Erjavec v okoliščinah ni primeren za predsednika vlade RS, meni tudi poslanec DeSUSa iz Šentjurja, Robert Polnar. Močno je odmevala njegova nedavna izjava, da se mu Erjavčeva kandidatra zdi kot da “bi gledal kak nemški nadrealistični film”, v katerem glavni junak ne ve, ali je to, kar se dogaja, resnično ali pa sanja. Ter še: “Svoje ambicije je Erjavec utemeljil predvsem, kolikor sem razumel, z izjemno hudo frustracijo glede na mandat 2004-2008, ki jo čuti do aktualnega predsednika vlade. To se mi zdi, da je njegov osnovni motiv, da se je lotil te fantazije, ki se ji reče KUL.” 

Zaradi te izjave je Karl Erjavec danes napovedal, da bodo organi stranke v četrtek, ko bodo razpravljali o tem ali ostati v koaliciji z Janezom Janšo, odločali tudi o izključitvi Polnarja iz DeSUSa. Pobuda za to naj bi prišla tudi od strankinega občinskega odbora iz Šentjurja.

Če bodo Polnarja izključili, ta ne bo več član poslanske skupine Desus.

In kaj na vse skupaj pravi Polnar? Za STA je dejal, da to zanj v tem trenutku ni bistvena oz. pomembna zadeva, saj se kot predsednik parlamentarnega odbora za finance ukvarja s sprejemanjem sedmega protikoronskega zakona. “Zdi se mi, da je to za državo bistveno pomembnejše, kot da se denimo ta trenutek ukvarjam s Karlom Erjavcem.”

Kaj pa o mandatarskih kompetencah Karla Erjavca menite vi? Vabljeni k sodelovanju v spodnji anonimni anketi.

Create your own user feedback survey

Preberite intervju z Robertom Polnarjem na mediju Domovina.je: Ukvarjanje z gospodom Damijanom bi bila klavrna izbira mojega časa (klik!)