Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vplivneži Kozjanskega in Obsotelja 2019: od 11. do 20. mesta


Po nekaj dneh premora se ponovno vračamo k predstavitvam naši najvplivnejših rojakov Kozjanskega in Obsotelja.

Tokrat je na vrsti druga deseterica, v kateri najdemo nekaj rutinerjev, ki so v zgodovini naše lestvice zasedali tudi mesta med top 10, pa tudi najvišje uvrščenega letošnjega novinca.

Druščina je pisana in po letih nekoliko manj sveža kot prejšnje tri deseterice.

Spremembe uvrstitev na lestvici so razvidne iz grafičnega prikaza – puščici in številk ob njej. Puščica navzgor pomeni, da se je oseba po lestvici povzpela, številka zraven pa razlika v številu mest glede na uvrstitev v letu 2017. Puščica navzdol pomeni nižjo uvrstitev, krogec pa ohranitev pozicije.

IME IN PRIIMEK PREDSTAVITEV (aktivnosti v letu 2019)
11 – 1

Peter Misja

peter-misja

 

 

Po osmih letih uspešnega vodenja Turistične zveze Slovenije (TZS) se je z njenega predsedniškega mesta poslovil Peter Misja, ki se v tretje ni odločil kandidirati (ostaja podpredsenik).

Vonarsko jezero na delu, Turistična destinacija Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje. Najpomembnejša pridobitev je Stolp zdravja in veselja na Rudnici, ki privablja mnoge pohodnike.

Velik korak k oživitvi Vonarskega jezera je bila tudi obnovljena zapornica na bodočem jezeru. Uredili so tudi Emine tematske poti, označili pa še druge poti. Obnovili so veliko cest, pločnikov in kolesarskih stez, ki so za turistično ponudbo ključne. V projektu Urbano Obsotelje pa so postavili tudi fitnes v naravi in učilnico na prostem.

Poleg turizma se je občina kot vsako leto zavzemala tudi za ljudi in njihov življenjski standard. Ena izmed takšnih naložb je bila pridobitev Pediatrične ambulante. Ker imajo rast prebivalstva veliko vlagajo tudi v obe šole in vrtca. Prihodnost Za naslednje leto imajo načrtovano izgradnjo čistilne naprave, načrtujejo pa tudi nov dom upokojencev in nujne medicinske pomoči.

Obeta se tudi nadaljnja sanacija knjižnice in stare šole, hkrati pa tudi vlaganja v šolo nasploh. Še naprej bodo vlagali tudi v cestno infrastrukturo. Dolgoročna projekta sta tudi ureditev gradu Podčetrtek in oživitev Vonarskega jezera. Predlanska predstavitev (10. mesto)

12  

ddr.  Anton Stres

Anton Stres

Predsednik Komisije za pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci , rektor Katoliškega inštituta, zaslužni profesor, nekdanji nadškof … zvenečih nazivov, vsekakor zasluženih, ddr. Antonu Stresu skozi kariero ni primanjkovalo.

78-letni Rogatčan je še vedno intelektualno aktiven. Konec leta 2018 je tako izdal obsežno delo Leksikon filozofije. To je, kot piše dr. Bojan Žalec v uvodu v Leksikon filozofije, »prvi pravi veliki filozofski leksikon, ki ga je napisal slovenski avtor«. Vsebuje več kot 2400 gesel, pri čemer je Stresu po izidu dela pri Celjski Mohorjevi družbi žal le, da vanj ni vključil še kakšnega.

Predlanska predstavitev (30. mesto)

 

13   +3

ddr. Igor Grdina

images_slike3_ured10_vplivni_dr_igor_grdina2

V začetku prejšnjega leta je še vedno odmeval njegov portret genija, ki ga je napisal o Ivanu Cankarju ob 100-letnici smrti. V Novem mestu so uprizorili opero o Primičevi Juliji, za katero je libreto napisal Grdina.

Za Večevov Bob leta je kandidirala njegova izjava: “To, da se Ljubljana za nič ne zmeni, je lahko tudi prednost, saj pomeni, da te tudi nihče ne ovira. Maribor je napredoval, kadar se Ljubljana ni zmenila zanj.”  Predlanska predstavitev (14. mesto)

14 +0

Nina Zidar Klemenčič

Odvetnica iz Šmarja pri Jelšah, živeča v Lukovici pri Ljubljani, je v zadnjih letih zastopala kar nekaj pomembnih strank iz slovenske javne scene. Zidar Klemenčičeva je tudi pobudnica akcije Botrstvo – brezplačna pravna pomoč s katero so lani pomagali v 668 primerih, aktivna pa je tudi pri projektu Veriga dobrih ljudi, ki družinam po Sloveniji pomaga, da se rešijo iz primeža revščine. Lani so pomagali 700 družinam.

Zidar Klemenčičeva se po nekaterih informacijah že dolga leta ukvarja z ježo, domnevno tudi z rejo konjev, o kateri pa ni znanega skorajda nič.  Predlanska predstavitev (14. mesto)

 

15 +0

mag. Branko Kidrič

Urednistvo_vplivni_branko_kidric2

 Že sedmi mandat so Branku Kidriču zaupali volivci. Priljubljeni slatinski župan je sicer v letu 2019 uresničil več obljubljenih investicij, s katerimi vzdržuje trenutne standarde, tudi prepoznavnost Rogaške Slatine in kvaliteto življenja občanov.

Proračun Občine Rogaška Slatina je za leto 2019 znašal 11 milijonov evrov, od tega so 4, 5 milijonov evrov namenili različnim naložbam (skate park, obnovljeni prostori Zdravstvene postaje Rogaška Slatina, postajališče za avtodome…). Marca so od ITB Berlin prejeli priznanje za uvrstitev med 25 najboljših destinacij v Evropi na področju odgovornega turizma.

V ponudbo turistične destinacije Rogaška Slatina in širše regije dodajajo novo zgodbo – na lokaciji bodočega želenega Vonarskega jezera nameravajo zgradili Naravovarstveni center Sotla, v katerem želijo predstaviti naravne danosti širšega območja, ki je v določenem delu znotraj Nature 2000.

Kidrič je od leta 2012 še predsednik Razvojnega sveta Savinjske regije, ki predstavlja 31 članov – županov občin Savinjske regije. Predlanska predstavitev (15. mesto)

16 -9
Hugo BosioUrednistvo_vplivni_hugo_bosio
Podjetje Bosio je v letu 2018 ustvarilo 10,8 mio evrov prihodkov, kar je glede na leto 2017 za 2,5 mio manj. Prikazali so za dobrega pol milijona evrov izgube.

V tem času so zaposlovali 77 ljudi, lani pa prejeli srebrno priznanje Regionalne gospodarske zbornice Slovenije za inovacije, in sicer za sistem regulacije kisika v plinsko ogrevalnih industrijskih ogrevnih pečeh. Predlanska predstavitev (9. mesto)

17 -4

dr. Tonček Kregar

tone-kregar-mali

Dr. Tonček Kregar, direktor Muzeja novejše zgodovine Celje, med leti 2000 in 2002 tudi v Celjskem mladinskem centru, je prejemnik večih Valvasorjevih nagrad za muzeologijo.

Je avtor lani odprte razstave Fotohiša Pelikan 1899-1919-2019, ki je napoved ureditve celovitega muzejsko-kulturnega kompleksa, utemeljenega na celjski, Pelikanovi fotografski dediščini in njeni povezavi s sodobno fotografsko produkcijo in dejavnostjo, ki bo obiskovalcu omogočal sprehod skozi zgodovino fotografije od konca 19. stoletja do danes v povsem avtentičnem okolju.

Kergar je po duši roker, prvi glas skupine Mi2, ki že nekaj let velja za eno največjih glasbenih skupin na slovenskem in polni prizorišča praktično povsod, kjer se pojavi.

Februarja lani so se pojavile špekulacije, da je Kregar med kandidati za novega ministra za kulturo, a je to za Celje.info takrat zanikal, češ da ima svoje cilje v muzeju, z bendom pa so sredi ustvarjalnega procesa nove plošče. Predlanska predstavitev Predlanska predstavitev (13. mesto)

18   + 0

Boštjan Brantuša

bostjan-brantusa-2

 

Slatinčan je skoraj desetletje preživel na eni pomembnejših funkcij v slovenski trgovinski branži – na čelu slovenskih trgovskih središč nemške multinacionalke Spar. Tja se je zavihtel z direktorskega mesta celjskega City centra, vmes pa je vodil še mariborski Europark.

Zdaj je Brantuša vodja oddelka za razvoj SES na Hrvaškem. Lani pa je napovedal vstop Spara na srbsko tržišče.

V preteklem letu se je izkazal tudi s svojo dobrodelnostjo, saj je za svoj 50. rojsnti dan s prijatelji priredil dobrodelni koncert, na katerem so zbrali 7777,77 evra, ki so jih nato donirali za javno gugalnico za gibalno ovirane otroke v Celju in tako skoraj v celoti pokrili strošek nakupa gugalnice za otroke na invalidskih vozičkih. Predlanska predstavitev (18. mesto)

19 +20

Anton Skrabl

anton-skrabl3

 

 

 

 

 mesto zaseda Anton Škrabl, lastnik ene največjih orgelskih delavnic v Evropi in svetu, s predstavništvi v Avstriji, Nemčiji, Belgiji, Angliji in Italiji.

V začetku minulega leta je naznanil, da želi v naslednjih petih letih v Rogaški Slatini zgraditi Evropski orglarski center, vreden kar 400 milijonov evrov, pri čemer podrobnosti tako megalomanskega projekta ter virov financiranja zanj še do danes ni predstavil.

Projektu so slatinski občinski svetniki prižgali zeleno luč za spremembo občinskega prostorskega načrta.

Škrabl je scier leta 2018 iz statusa samostojnega podjetnika presedlal na d.o.o. Omenjenega leta je še na starem s.p. ustvaril 2,1 milijona evrov prometa in 228 tisočakov dobička.  Predlanska uvrstitev (39. mesto)

20 novinec

Marko Tišma

marko-tisma

 

Slatinčan Marko Tišma je decembra 2018 postal neizvršni direktor Družbe za upravljanje terjatev bank, bolje poznano pod vzdevkom “slaba banka”. Na položaj je prišel v kvoti ministrstva za gospodarstvo, ki ga vodi Zdravko Počivalšek.

Počivalšek ga je že v času vlade Mira Cerarja želel imenovati za člana uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH), krovnega upravljavca državnega premoženja. Tišma je tudi član nadzornega sveta družbe Terme Olimia, ki jo je pred odhodom v politiko vodil Počivalšek.

Tišma se sicer lahko pohvali z zgledno kariero, saj je bil še prej direktor Zdravilišča Rogaška, dvakrat direktor časopisa Večer ter direktor sektorja za marketing in korporativno komuniciranje v Novi Kreditni banki Maribor.