Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

50 najvplivnejših KiO 2017: od 31. do 40. mesta


V drugem predstavitvenem članku o najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja vas seznanjamo z aktivnostjo razvrščenih od 31. do 40. mesta. 

Med njimi najdemo pisano druščino ljudi in tudi dva novinca iz športnih vrst.

Grafični prikaz nad fotografijo – puščica navzgor ali navzdol ter številka ponazarjajo uvrstitev posameznika glede na lansko lestvico najvplivnejših.

IME IN PRIIMEK PREDSTAVITEV (aktivnosti v letu 2017)
31 images_slike3_ured7_vplivni_puscicagor1+ 7

Prim. izr. prof .dr. Gorazd Voga, dr. med.

Vitalni Šentjurčan se še vedno pojavlja v vseh svojih dosedanjih vlogah (predstojnik oddelka intenzivne interne medicine v Bolnišnici Celje ter dekan Visoke zdravstvene šole v Celju).

Še vedno predava na mariborski medicinski fakulteti in na simpozijih, v zdravniški zbornici pa je bil v lanskem letu izvoljen za člana razsodišča prve stopnje. Lanska predstavitev (38. mesto)

32 images_slike3_ured7_vplivni_puscicagor1novinec

Tadej Ferme

tadej-ferme-mali

26-letni Mestinjčan si je uvrstitev na našo lestvico, prvič v karieri, zaslužil z izjemnimi predstavami, predvsem pa izraženimi voditeljskimi sposobnostmi v minuli sezoni, ko je KK Rogaška drugič v svoji zgodovini nastopil v finalu državnega prvenstva. In to kot kapetan ekipe, kar za Šmarčana na delu v Rogaški Slatini ni tako samoumeven dosežek.

Tadej je naravnost blestel in zadeval ključne mete, vendar to ni bilo dovolj za zmago nad naslova lačno Olimpijo.

Po koncu sezone je bil na širšem reprezentančnem seznamu, novo sezono pa je začel v Kopru, kjer je eden vidnejših igralcev pri vodilni ekipi domačega prvenstva in druge Jadranske lige.

Svojo kariero je sicer začel v nadarjeni generaciji v Šmarju pri Jelšah, pri kadetih prestopil v Šentjur, kjer je odigral tudi svoje prve profesionalne minute. Nato je z Damjanom Novakovićem, svojim mentorjem iz mladosti, prestopil v Rogaško Slatino in, kot se je izkazalo kasneje, verjetno naredil napako kariere, ki ga je stala osvojitve državnega naslova.

A pred Tadejem je še kar nekaj košarkarskih let in morda bo dobil še tretjo priložnost. Zagotovo si jo zasluži.

33 images_slike3_ured7_vplivni_puscicagor1 povratnik

Franci But

franci-but-mali

 

Nekoč viden politik in predsednik Slovenske ljudske stranke, častni občan Občine Rogaška Slatina, se po nekaj letih premora ponovno pojavlja na naši lestvici najvplivnejših.

Po krajšem premoru je Kostrivničan sprejel novo zadolžitev najvišjega diplomatskega predstavnika Slovenije v določeni tuji državi. Postal je veloposlanik kar v naši najpomembnejši mednarodni partnerici Nemčiji, kjer je nasledil sestro znanega kriminalista Draga Kosa, Marto Kos. Uvrstitev za leto 2013 (49. mesto)

34 -5

Milan Gaberšek

Priznano vulkanizerstvo je v zadnjih treh letih podvojilo prihodke, ki so lani znesli malo manj kot 10 milijonov evrov.

Za to so zaposlovali 32 sodelavcev, ki so v letu 2016 prispevali k 270 tisočakom čistega dobička, kar je sicer dobrih 150 tisočakov manj kot leto poprej, a še vedno lepa številka. Povprečna plača v podjetju znaša zglednih 1683 evrov bruto.

Ponašajo se tudi z nemškim TUV certifikatom za obnovo gum. Lanska uvrstitev (29.)

35 images_slike3_ured7_vplivni_puscicagor1+ 1

Dr. Igor Mandič

igor-mandic

 

Kot član slovenske raziskovalne skupine Atlas v švicarskem Cernu je Slatinčan prispeval k odkritju, da kvantni delci svetlobe med seboj reagirajo.

Našli so namreč dokaze za proces sipanja svetlobe na svetlobi pri visoki energiji.

S tem so eksperimentalno potrdili eno prvih napovedi kvantne elektrodinamike iz leta 1933.

Dosežek so objavili v prestižni reviji Nature Physics. . Lanska uvrstitev (36.)

36  – 1

Mag. Marko Drofenik

marko-drofenik

 

 Človek v pomembni državni službi za naše območje je že drugo leto zapored prisoten na naši lestvici najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja.

Marko Drofenik, generalni direktor Direktorata za regionalni razvoj na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, sodi med tiste rojake, ki ni pozabil, od kod je doma. Podčetrška naveza na ministrstvu za gospodarstvo v domače kraje pripelje marsikateri projekt, kar se pozna pri obnovi infrastrukture in pridobivanju evropskih sredstev.

Največji med njimi je zagotovo načrtovana ponovna ojezeritev Vonarskega jezera, za katerega bodo šle velike količine državnega, predvsem pa evropskega denarja.

Sicer so mnogi še vedno skeptični, da bomo v Vonarskem jezeru dejansko kdaj plavali in zganjali turizem, a brez Drofenika na tem položaju projekta skoraj zagotovo ne bi bilo.

Drofenik državo sicer zastopa tudi v nekaterih javnih zavodih. Je denimo predsednik Sveta zavoda Kobilarna Lipica ter član Sveta zavoda Krajinski park Strunjan. Lanska uvrstitev (35.)

37 images_slike3_ured7_vplivni_puscicagor1novinka

Larisa Ocvirk

larisa-ocvirk-mala

 

Mlada košarkarica z Brecljevega pri Šmarju, kapetanka slovenske reprezentance mlajših članic, je s svojo ekipo na evropskem prvenstvu na Portugalskem osvojila naslov podprvakinj stare celine.

Izjemno dobro se je odrezala tudi pri osvojitvi naslova prvakinj ženske jadranske lige v črnogorski Podgorici, kar ji je uspelo v dresu celjskega kluba, kjer 20-letnica igra že šesto in morda zadnjo sezono.

V petih sezonah v Celju je bila v članski kategoriji petkrat državna in štirikrat pokalna prvakinja. Leta 2016 izbrana za najbolj borbeno košarkarico slovenskega državnega prvenstva ter MVP zaključnega turnirja mladinskega državnega prvenstva.

Zadnje poletje je tudi prvič zaigrala v članski reprezentanci.

38 + 4

Martin Mikolič

Pred županom Rogatca Martinom Mikoličem je pomembno leto. Čakajo ga vsaj ene, če ne dvoje volitve. Najprej se bo kot kandidat Nove Slovenije skušal vrniti v državni zbor, kjer je nekoč že bil. Možnosti so realne, saj mu na poti več ne stoji dr. Vinko Gorenak, a po drugi strani bo predvsem kozjansko podeželje moral prepričati, da Lista Marjana Šarca ni kakšna krščanska, temveč povsem leva stranka.

V domačem kraju, kjer ga ljudje poznajo po njegovi učinkovitosti, s tem nima problema. Njegov vpliv pa se je pomembno poznal tudi ob zadnjih predsedniških volitvah, saj je kandidatka njegove stranke Ljudmila Novak v Občini Rogatec dobila nadpovprečno podporo.

Njegova občina je sicer v minulem letu od Šmarja prevzela medijsko štafeto – z ravnateljem OŠ Rogatec sicer tudi sam ni v najboljših odnosih. Lanska uvrstitev (42.)

39 -12

Anton Škrabl

Že kar stalnica neše lestvice je tudi Slatinčan Anton Škrabl, lastnik ene največjih orgelskih delavnic v Evropi in svetu, s predstavništvi v Avstriji, Nemčiji, Belgiji, Angliji in Italiji.

Minulo leto je njegove orgle med drugim dobila cerkev v romarskem središču Zaplaz na Dolenjskem. Restavrirali pa so tudi orgle za zagrebško cerkev svete Katarine.

Največje orgle, ki jih je sicer izdelal, je prodal v Nigerijo. Bile so 14 metrov visoke, 8 metrov široke in 7 metrov globoke ter so stale pol milijona evrov.

Njegovi prihodki so sicer stabilni in se vsako leto vrtijo okrog 1.5 milojona evrov, v  letu 2016 s 141.000 tisoč evri dobička. Je pa povečal število zaposlenih s 26 na 30. Lanska predstavitev (27.)

40 + 7

Marjeta Jager

Šentjurčanka ostaja visoko v strukturah Evropske komisije, drugo leto je namestnica generalnega direktorja urada za mednarodno sodelovanje in razvoj Devco.

Lani je med drugim sodelovala pri ustanovitvi posebnega sklada za trajnosti razvoj, ki, za razliko od podobnih skladov ni namenjen le osebam javnega prava, ampak lahko iz njega denar črpajo tudi zasebna podjetja.

Je pogosta gostja raznih konferenc in okroglih miz, oktobra je bila denimo govornica na posvetu ekonomskih svetovalcev v Mariboru. Lanska predstavitev (47.)