Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Hotel Slatina v celoti v roke tujih lastnikov


hotel-slatinaHotel Slatina je v celoti prešel v tuje roke. Potem, ko sta ga polovico pred leti kupila ruska podjetnika, je preostanek sedaj od lokalnega podjetnika Franca Žeraka kupilo slovaško podjetje.

Podrobnosti posla in načrti novih lastnikov zaenkrat niso znani.

Po poročanju portala Siol.net je Hotel Slatina dobil novega lastnika. To naj bi postalo slovaško podjetje Timax Holding, katerega uradna lastnika sta hrvaški podjetnik Ivan Križanec in Milan Tadič, podjetnik z začasnim prebivališčem na Slovaškem. Podjetje Timax Holding naj bi poleg hotela, ki na letni ravni ustvarja več kot milijon evrov celotnih prihodkov ter zaposluje 19 ljudi, postalo lastnik tudi večjega dela nepremičnin, ki jih upravlja hotel, še piše Siol.net. Kakšne načrte imajo s hotelom novi lastniki ni znano.

Prav tako ni znano, za koliko je hotel prodal dosedanji dolgoletni lastnik, lokalni podjetnik in lastnik Mesnin Žerak Franc Žerak. Žerak je sicer polovico Hotela Slatina že leta 2012 za milijon evrov prodal ruskima državljanoma Victorju Nazarovu in Sergeiu Bidnyiju. Rusi sicer v Rogaški Slatini obvladujejo več kot polovico hotelov. Gradijo pa tudi nove. Lani je tako ruski podjetnik Rolan Bocojev, ki se je letos znašel tudi med najvplivnejšimi Kozjanskega in Obsotelja 2019, začel graditi 15 milijonov vreden apartmajski hotel. Ruski turisti v Rogaški Slatini ustvarijo tudi največ prenočitev.

foto: hotelslatina.com