Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini se začenja gradnja 15 milijonov vrednega apartmajskega hotela (foto)


Ruski poslovnež je te dni v Rogaški Slatini začel graditi prestižni apartmajski hotel s 57 velikimi apartmaji višjega cenovnega razreda, ki bodo na voljo tudi za dolgoročni najem. Vrednost investicije je 15 mio evrov.

Že naslednje leto naj bi v Rogaško Slatino prišla nova trimilijonska investicija. Še ena druga ruska podjetnica naj bi namreč zgradila manjši hotel.

hotelski-apartma-rs001V Rogaški Slatini je že vse pripravljeno za začetek gradnje 15 milijonov evrov vrednega hotelskega apartmaja Golden Pegasus. Investitor v hotel naj bi bilo po poročanju portala MMC RTVSLO eno izmed podjetij nekdanjega člana ruske davčne uprave Rolana Bocojeva. Bocojev ima sicer v Rogaški Slatini, kjer tudi živi, v lasti tri podjetja.

Novi apartmajski hotel, ki bo zgrajen za Grand Hotelom Sava, bo ponujal 57 apartmajev višjega cenovnega razreda. Velikost apartmajev naj bi bila okoli 80 kvadratnih metrov in bodo na voljo tudi za dolgoročni najem. Ivesticija naj bi bila zaključena v dveh letih.

To pa ni edina ruska naložba, ki se v bližnji prihodnosti obeta Rogaški Slatini. Že prihodnje leto naj bi podjetnica iz Rusije Lidija Cocorija nasproti železniške postaje v Rogaški Slatini začela graditi manjši hotel s 27 sobami v vrednosti treh milijonov evrov.

Rogaška Slatina je sicer v zadnjih letih predvsem med Rusi pravi naložbeni hit. Posledično je v njihovi lasti že kar polovica slatinskih hotelov. Med drugim so v ruski lasti Hotel Aleksander, Grand hotel Rogaška, Hotel Strossmayer, Hotel Styria,…, kar pa se seveda odraža tudi v strukturi turistov, ki obiščejo Rogaško Slatino. Tako ni presenečenje, da so lani največ prenočitev ustvarili gostje iz Rusije (28,3 %), kar je več kot 80 tisoč nočitev.

Je pa zaradi povečanega števila premožnih ruskih gostov po socialnih omrežjih pogosto zaslediti tudi negodovanje domačinov, predvsem v povezavi s taksi prevozi in domnevno diskriminacijo domačinov s strani taksistov. Ti naj bi namreč, predvidoma zaradi napitnin, v Rogaški Slatini in okolici veliko raje kot domačine, prevažali ruske goste.

B. S., foto: E.Š.