Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilsko tekmovanje mladine GZ Šmarje pri Jelšah 2019 v Podčetrtku (foto in video)


V Podčetrtku je prvo oktobrsko nedeljo na igrišču pri osnovni šoli potekalo mladinsko in pionirsko gasilsko tekmovanje GZ Šmarje pri Jelšah. Udeležilo se ga je okoli 480 mladih gasilk in gasilcev, ki so se med seboj pomerili v treh disciplinah.

Tekmovalo je 47 ekip, od tega 30 ekip pionirjev in 17 ekip mladincev, gostili pa so tudi ekipo iz sosednje Hrvaške, natančneje iz Krapinskih Toplic, ki ni sodelovala v konkurenci, a dosegla odličen rezultat.

mladinsko_gasilsko_tekmovanje_33

Mladinke in mladinci so se pomerili v treh vajah in sicer v vajah z ovirami, štafetnem teku s predajo ročnika in vajo razvrščanja. Pionirke in pionirji pa so se prav tako pomerili v treh vajah in sicer v vaji z vedrovko, štafetnim prenosom vode in vajo v razvrščanju. Tekmovalne razmere so bile ugodne in za vse enake.

mladinsko_gasilsko_tekmovanje_34

Rezultati gasilskega tekmovanja mladine GZ Šmarje pri Jelšah 2019:

Pionirke: 1. mesto PGD Kristan Vrh; 2. mesto PGD Podčetrtek; 3. mesto PGD Šentvid pri Grobelnem. Ostale rezultate te kategorije najdete TUKAJ (klik!)

Pionirji: 1. mesto PGD Pristava pri Mestinju; 2. mesto PGD Podčetrtek; 3. mesto PGD Rogatec. Ostale rezultate te kategorije najdete TUKAJ (klik!)

Mladinke: 1. mesto PGD Steklarna Rogaška Slatina; 2. mesto PGD Kristan Vrh; 3. mesto PGD Šentvid pri Grobelnem. Ostale rezultate te kategorije najdete TUKAJ (klik!)

Mladinci: 1. mesto PGD Pristava pri Mestinju; 2. mesto PGD Steklarna Rogaška Slatina; 3. mesto PGD Podčetrtek. Ostale rezultate te kategorije najdete TUKAJ (klik!)

Da začutite tekmovalni duh mladih gasilcev, smo za vas pripravili kratek videoposnetek dogajanja:

Več utrinkov s tekmovanja in podelitve priznanj ter pokalov lahko vidite tudi v fotogaleriji:

Žiga Lah Koštomaj