Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek razkriva: Nova oglaševalska kampanja ”Več kot le doživetje” v sijaju prenovljenega gradu


V idiličnem okolju kmalu prenovljenega gradu Podčetrtek je to sredo potekala novinarska konferenca ob lansiranju nove oglaševalske kampanje z naslovom “Več kot le doživetje”. Kampanjo je predstavil Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, GIZ, ki na inovativen način predstavlja butično destinacijo in številna doživetja, ki jih ponuja.

Grad Podčetrtek – Nova turistična atrakcija
Župan Občine Podčetrtek, Peter Misja
Župan Občine Podčetrtek, Peter Misja

Župan Podčetrtka, Peter Misja, je z velikim navdušenjem napovedal skorajšnje odprtje gradu Podčetrtek. “Grad, kjer se nahajamo danes, odpiramo avgusta. S tem bo ta zagotovo postal ena glavnih turističnih atrakcij destinacije,” je dejal Misja.

Poudaril je, da so se že dve leti izvajali številni evropski projekti za obnovo gradu, vključno s statično sanacijo, obnovo fasade in notranjosti. Celoten projekt, vreden 2,5 milijona evrov, bo zaključen do konca avgusta, ko bo grad sprejel prve obiskovalce. ”V mesecu septembru želimo odpreti tudi nov center za promocijo podjetništva, ki bo ponujal poslovne prostore in večjo dvorano za različne dogodke,” je še povedal.

Povezovanje lokalnih ponudnikov
Direktor Turizma Podčetrtek, Boštjan Misja
Direktor Turizma Podčetrtek, Boštjan Misja

Direktor Turizma Podčetrtek, Boštjan Misja, je poudaril pomen povezovanja lokalnih turističnih ponudnikov. “Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, GIZ je turistična destinacija treh občin. Naša prizadevanja k uvajanju dodane vrednosti, trženja in promocije vključujejo več kot 40 turističnih ponudnikov,” je dejal Misja. Izpostavil je tudi pomembnost prireditev, med katerimi bo premierno potekal festival žganih pijač in piva Kotlar ter obuditev trail teka na Rudnico, ter dodal, da se po desetih letih v Podčetrtek končno vrača slavni Struna fest.

Več kot le doživetje – promocijska kampanja s humorjem

Vodja kampanje, Tadeja Kosovel, je izpostavila osrednje elemente letošnje kampanje: video in humor. “Za letošnjo kampanjo smo se odločili, da bosta video in humor osrednja elementa. V poplavi spletnih vsebin in oglasov je humorna vsebina ključna, da izstopimo iz množice in povprečja ter pritegnemo pozornost gledalcev,” je povedala Kosovelova. V ospredju kampanje je priznani komik in igralec Aleš Novak, ki bo skozi več kot 10 video vsebin na humoren način predstavil lepote in posebnosti destinacije. Izjavila je, da so s sloganom “Več kot doživetje” želeli poudariti, da Podčetrtek ni le še eno turistično potovanje oziroma izlet, ampak je nekaj več; edinstvenega, butičnega.

Razvoj turistične infrastrukture

Prokurist Term Olimia, Vasja Čretnik, je poudaril pomembnost nadaljnjega razvoja turistične infrastrukture. “V Termah Olimia bomo z novimi investicijami še obogatili ponudbo destinacije in jo dvignili na višji nivo. Gradnja novega bazenskega kompleksa ob hotelu Breza bo zaključena do konca leta, v načrtu pa je tudi nov družinski hotel,” je dejal Čretnik. Dodal je tudi, da so kapacitete za letošnje poletje že skoraj polne, kar dokazuje kakovost storitev in ponudbe. ”Dejstvo je, da projekti, kot je grad in širjenje ponudbe v Podčetrtku in celotni regiji vsekakor pripomorejo k temu, da je destinacija zanimiva tudi za naše goste. Nam pride to zelo prav, ker se ob konicah in ob vikendih že soočamo s tem, da so terme včasih prepolne, in vsaka dodatna turistična ponudba pripomore k temu, da ljudje nekaj doživijo. Ni več tako kot pred 20 leti, ko je bila ta termalna ponudba edini motiv prihoda gostov v Podčetrtek in okolico; zdaj je teh motivov in doživetij veliko več,” dopolnjuje Čretnik.

Skupna vizija za prihodnost

Martina Gojkošek, iz Slovenske turistične organizacije je izpostavila pomembnost sodelovanja in usklajenosti med vsemi deležniki destinacije. “V STO-ju nam je v veliko veselje sodelovati z destinacijami kot je Podčetrtek, ker si delimo skupno vizijo slovenskega turizma. Usmerjamo se v trajnost, digitalni prehod in avtentična doživetja,” je povedala Gojkoškova.

Pogostitev na grajski terasi Gradu
Pogostitev na grajski terasi Gradu

Zaključimo lahko, da kampanja “Več kot le doživetje” ne predstavlja le nove promocijske strategije, temveč tudi skupno vizijo in prizadevanja vseh deležnikov za dvigovanje kakovosti in prepoznavnosti destinacije Podčetrtek. Grad Podčetrtek, ki bo s svojo obnovo postal osrednja turistična atrakcija, simbolizira ta prizadevanja in prinaša svež veter v lokalno turistično ponudbo.