Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek praznoval dan državnosti s slavnostno proslavo (foto)


Minuli petek se je v Podčetrtku odvila proslava v znamenju obeležitve dneva državnosti. Na svečanosti, ki je potekala na trgu Vasi Lipa, so se zbrali številni udeleženci, da bi skupaj proslavili 33. obletnico samostojnosti in neodvisnosti Slovenije.

Udeležili so se je tudi člani Policijskega veteranskega društva Sever, Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo ter Območnega združenja slovenskih častnikov.

Župan Občine Podčetrtek, Peter Misja (Foto: Laura Plevnik)
Župan Občine Podčetrtek, Peter Misja (Foto: Laura Plevnik)

 

 

 

 

 

 

 

Po zboru prisotnih je sledil prihod praporščakov in izvajanje slovenske himne. Prisotne je pozdravil župan občine Podčetrtek, Peter Misja, ki je v svojem govoru poudaril pomembnost tega praznika. Povedal je: “V teh dneh praznuje naša država, naša domovina, Slovenija. Mineva 33 let od naše samostojnosti in neodvisnosti. Pot pa ni bila lahka, kar nekaj generacij Slovenk in Slovencev je sanjalo o svoji državi. Poskusi niso bili uspešni vse do leta 1991, ko nam je z neverjetno enotnostjo državljank in državljanov kljub majhnosti uspelo, ampak jo danes imamo, svojo državo.”

Župan je nadaljeval s pohvalo dosežkov Občine Podčetrtek, ki je v zadnjem obdobju skozi sanacije, obnove in izgradnjo mnogih objektov znatno povečala kakovost življenja svojih občanov. “Da se da z ustrezno komunikacijo in delom kaj narediti, dokazuje naša Občina, Občina Podčetrtek,” je dodal Misja.

Otroci osnovne šole Podčetrtek (foto: Laura Plevnik)
Otroci osnovne šole Podčetrtek (foto: Laura Plevnik)

Celotno proslavo pa so dodatno popestrili še učenci tamkajšnje osnovne šole ter vrtca, ki so prisotne zabavali s petjem in plesom. Dogodek je bil prijetno zaključen s pogostitvijo vseh obiskovalcev, ki so se ob golažu družili in zabavali.

Vabljeni k ogledu fotografij iz dogodka: