Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob začetku tedna mobilnosti premiera kratkega filma s šmarskimi osnovnošolci (video)


gremo-pes-teden-mobilnostiEvropski teden mobilnosti, ki poteka med 16. in 22. septembrom, z vrsto dogodkov obeležujejo tudi v občini Šmarje pri Jelšah.

Teden mobilnosti pa so začeli na prav poseben način, s premiero kratkega filma Gremo peš! v katerem je sodelovalo 26 šmarskih osnovnošolcev.

Film Gremo peš! je nastal na filmski delavnici v sklopu letošnjega festivala FAF – Festivala amaterskega in neodvisnega filma 11. maja letos v Šmarju pri Jelšah.

Sodelovalo je 26 šmarskih osnovnošolcev, s katerimi sta priporočila in izkušnje delila mentorja Ajda Račečič in Marko Samec iz produkcijske hiše Samino.

V sklopu tedna mobilnosti se bosta ta teden zgodila še dva dogodka (minule dni se jih je zvrstilo že pet):

petek, 20. septembra med 16. in 29. uro, bo v športnem parku Šmarje pri Jelšah potekala prireditev Zdravi, aktivni, čili Šmarčani na kateri se bodo predstavila športna društva, obiskovalci pa bodo deležni tudi kulinaričnih doživetij, glasbe ter veliko zabave za otroke.

Zaključek Evropskega tedna mobilnosti pa se bo zgodil v soboto, 21. septembra, ko se po skoraj desetletju v Šmarje vrača izjemno priljubljeni mednarodni športno-rekreativni dogodek, 8. Rokov tekna katerem lahko tečejo tako otroci, rekreativci, profesionalci, pa tudi tisti, ki se namesto teka raje podajo na kolo. Bodite del Rokovega teka tudi vi!

Slogan letošnje izvedbe Evropskega tedna mobilnosti je GREMO PEŠ!

Hoja nas sicer resda premika od točke A do B, a hkrati poskrbi tudi za vsaj minimalno raven fizične aktivnosti. Na krajših razdaljah je hoja najučinkovitejši in časovno zelo konkurenčen prometni način. Je drugi najpogostejši način premikanja v slovenskih naseljih, saj je primerna za krajše razdalje (do 2 km), kar je tudi približna dolžina pri nas opravljenih vsakokratnih poti. Zaradi vsega tega v septembru slavimo hojo.