Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Center zdravja Olimia vam omogoča tudi prehransko svetovanje

Vsak človek bi moral vsaj enkrat obiskati prehranskega svetovalca, saj je prehrana eden izmed glavnih stebrov življenjskega sloga, ker podpira naše zdravje, optimalno delovanje telesa in počutje. Na srečo po strokovno pomoč in svetovanje ne rabite daleč. Prehransko svetovanje lahko namreč opravite v Termah Olimia, natančneje v Centru zdravja Olimia. To je njihova dodatna storitev ob zdraviliškem zdravljenju oziroma fizioterapiji.

Prehranski svetovalec pomaga pri identifikaciji individualnih potreb po energiji in hranilih. Na podlagi tega osebi zastavi prehranske cilje in pripravi prehranski načrt ter posameznika vodi skozi celoten proces prehranske obravnave. Redni obiski omogočajo spremljanje napredka in prilagajanje prehrane glede na spremembe v življenjskem slogu in zdravstvenem stanju posameznika.

Zakaj je dobro obiskati prehranskega svetovalca?

Prehranski svetovalec lahko svetuje glede izbire živil, ki ustrezajo posameznikovim prehranskim preferencam in potrebam, ter pomaga izobraziti posameznika glede nakupovanja živil.

Redni obiski prehranskega svetovalca lahko služijo kot motivacija za vzdrževanje zdravega načina prehranjevanja oz. življenjskega sloga. Posameznik na prehranskem svetovanju pridobi pomembno znanje in izkušnje, kar mu lahko dolgoročno služi pri vzdrževanju zdravja nasploh.

Ne zamudite aktualne akcije! Do 1. julija imajo v Centru zdravja Olimia posebno ponudbo: vodeno tanito + prehransko svetovanje (20 min) po znižani ceni 24,00 € (redna cena je 30,00 €).
Kaj vse vam lahko prehranski svetovalec razkrije?

Prehransko svetovanje se prične z uvodnim prehranskim svetovanjem, kjer prehranski svetovalec na podlagi splošne in prehranske anamneze pridobi informacije o posameznikovem življenjskem slogu, zdravstvenem stanju, prisotnosti kroničnih bolezni itd.

Začetno prehransko svetovanje zajema tudi izvedbo antropometričnih meritev, ki omogočajo pridobitev podatkov o telesni masi, telesni višini, telesnih obsegih, meritvijo kožne gube.

Za pridobivanje natančnejših podatkov o posameznikovi telesni sestavi pa se na prehranskem svetovanju izvede tudi meritev telesne sestave z bioimpedančno analizo (BIA). Omenjena meritev omogoča natančno ocenitev vrednosti osnovnih parametrov človeškega telesa, kot so maščobna, mišična in kostna masa, stopnja hidracije, prav tako pa s to metodo izvedejo segmentno analizo telesnih udov, ugotavljajo delovanje telesnih celic in tkiv. To je natančno izhodišče za kasnejše postavljanje prehranskih ciljev in načrtovanje kakovostne prehranske obravnave.

Pri nadaljnjih prehranskih obravnavah se meritev telesne sestave večkrat ponavlja, saj tako lažje spremljajo napredek oz. ugotavljajo doseganje zastavljenih ciljev.

Zakaj izbrati prehransko svetovanje v Centru zdravja Olimia?

Prednost prehranskega svetovanja v Centru zdravja Olimia so individualni programi, ki potekajo pod strokovnim nadzorom. Ekipo sestavljajo dietetik in ostali strokovnjaki centra.

Poleg gibanja v Centru zdravja Olimia pozornost namenjajo tudi pravilni prehrani. Ta je eden od štirih stebrov zdravja in dobrega počutja. V centru vam zato nudijo prehranska svetovanja in meritve, s katerimi vas usmerijo k uravnoteženemu prehranjevanju. Poleg meritev telesne sestave nudijo prehranska svetovanja, individualno pa oblikujejo tudi optimalen tedenski jedilnik.

V kopici informacij, povezanih z zdravimi načini prehranjevanja, je nujno, da znanje črpamo iz preverjenih virov. Napačna interpretacija rezultatov ali uvajanje skrajnih načinov prehranjevanja lahko povzročijo trajne posledice na naše zdravje. Za nasvet se zato raje obrnite na usposobljene dietetike in ostale strokovnjake Centra zdravja Olimia.

Za več informacij o vašem telesu opravijo tudi laboratorijske preiskave krvi

Preiskave so osredotočene na analizo videza, oblike in števila krvnih celic ali biokemijski pregled krvi, s katerimi preverjajo stanje in delovanje organov. Na podlagi pridobljenih rezultatov bo zdravnik ali dietetik predlagal optimalen plan pri morebitnem odstopanju.

Kako se naročite?

Več informacij o storitvah prehranskega svetovanja najdete TUKAJ. Obiščete lahko tudi spletno stran Centra zdravja Olimia, kjer si lahko ogledate še druge storitve, ki jih v centru nudijo.

Dokument z vsemi storitvami v Centru zdravja Olimia je na voljo TUKAJ.

 

V današnjih časih smo obkroženi z obilico informacij, ki pa niso vedno pravilne. To zajema tudi informacije o prehrani. Glavni kanal širjenja le teh so pogosto družbena omrežja, do katerih lahko dostopa vsak, težava pa je predvsem pri tistih, ki naokoli širijo napačne informacije o prehrani z namenom, da bi si povečali popularnost. Od širjenja napačnega znanja o prehrani pa včasih ne izostanejo niti časopisi in revije. Večina bralcev takšnih revij nima ustreznega znanja o prehrani, zato takim mitom hitro verjamejo. Še hitreje pa se takšne napačne informacije nato širijo naprej na socialnih omrežjih.

Poskrbite za zdrav življenjski slog in obiščite strokovnjake v Centru zdravja Olimia!

 

Terme Olimia d.d.