Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obudimo spomine na tek po prelepi gričevnati pokrajini med Šmarjem in Podčetrtkom: ponovno na Rokov tek!


rokov-tek-spominiSe še spomnite, kako je bilo teči po prijetni, razgibani, neprometni cesti od cerkve sv. Roka nad Šmarjem pri Jelšah pa vse do in preko meje s Hrvaško ter nato nazaj na slovensko stran, v cilj pri Aqualuni?

Legendarni Rokov tek se po devetih letih premora ponovno vrača. In če se niste prepričali tedaj, zakaj mu pravijo tudi “tek z dušo”, je zdaj priložnost, da se z njegovimi vzponi in globinami soočite sedaj. Natančneje, v soboto

Tole so utrinki s tekov v prejšnjem desetletju:

rokov-tek-smarjsko-gricevje-mozaik

Kot vidite, ne gre samo za rekreacijo, temveč tudi druženje, kulinariko, zabavo …

Predstavnik organizatorja, Iztok Goleš: v ozadju je ljubezen do naših krajev, športa in prjetnega druženja

Ampak zakaj so se tedanji in sedanji organizatorji odločili, da oživijo to nekoč izjemno priljubljeno rekreativno-družabno prireditev?

“Iz okolja je skozi leta prihajalo veliko signalov obžalovanja in pobud, da bi naš prekrasni tek po kozjansko-obsoteljskih gričevjih oživili. A takrat smo bili mladi in zagreti, danes pa smo precej starejši … a strast in nostalgija je v nas očitno vseskozi tlela,” nam je razloge, da so se na koncu pustili prepričati, pojasnil glavni operativec Rokovega teka, Iztok Goleš.

“Našemu domačemu okolju želimo ponovno podariti prireditev, po kateri bo širše poznano, tekačem, kolesarjem, športnikom iz vse Slovenije pa priložnost, da skozi šport in rekreacijo spoznajo lepote tega, sicer morda nekoliko bolj odmaknjenega dela Slovenije.”

Kako na Rokov tek?

Rokov tek ima štart na hribu pri cerkvi sv. Roka v Šmarju pri Jelšah. Vse podrobnosti boste izvedeli ob prijavi, oziroma jih lahko preberete na uradni spletni strani.

Na voljo je tek za najmlajše, ter teka na 21km in 42km. Ter tudi kolesarski trasi na 21 in 36 km.

Prijavnina je cenejša do 14. 9. zato pohitite s prijavo na spletni strani www.rokovtek.si

S Kozjansko.info na Rokov tek še ceneje

Če pohitite, pa morda še dobite katero od startnin po še nižji promocijski ceni, ki jih skupaj z organizatorjem podarja tradicionalni partner teka, spletni medij Kozjansko.info.

Cenejše startnine najdete tukaj:

rokov-tek-2019-klik