Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rokov tek 2019: vrača se veliki mednarodni športno-rekreativni dogodek


Le kdo se ne spomni pred leti izjemno priljubljenega mednarodnega športno-rekreativnega dogodka v naših krajih – malega maratona Rokov tek, v katerem so se tekači podali od cerkve sv. Roka nad Šmarjem vse do hrvaške meje pri Podčetrtku in se v Slovenijo vrnili s ciljem pri Aqualuni?!?

Po devetih letih premora se Rokov tek vrača!

Tekaško društvo Rokov tek v soboto, 21. septembra, že osmič pripravlja rekreativno prireditev Rokov tek. Zelo obiskana in priljubljena prireditev, ki se je nazadnje zgodila leta 2010, bo tako ponovno razvajala obiskovalce z izjemnim razgledom in prijaznostjo domačinov.

Gre za 21 km dolg tekaški izziv, ki se začne pred cerkvijo sv. Roka v Šmarju pri Jelšah in konča pri adrenalinskem parku Aqualuna v bližini Podčetrtka. Udeležencem bo ob osrednjem dogodku na voljo tudi trikilometrski otroški tek Rokec, po progi pa se bo mogoče podati tudi s kolesom (21 ali 36 kilometrov). Letos pa organizator obljublja tudi novost, 42 km dolga trasa maratona, ki bo potekala po trasi malega maratona, vendar nato nadaljevala pot proti Rogaški Slatini in nazaj do Podčetrtka.

Ponujene štiri discipline

rokov-tek-1ROKEC, 3 KM: Za najmlajše in tiste, ki radi tečejo, a celotne trase niso zmožni premagati je organiziran Rokec – trikilometrski adrenalinski zalogaj. Štart je pri cerkvi Sv. Roka, zaključi pa se pred Kulturnim domom v Šmarju pri Jelšah. Proga je speljana po nezahtevnem terenu mimo cerkve sv. Barbare in je z lahnim spustom več kot primerna za mlade tekače. Zapomnite si, pomembno je sodelovati, letos tri, prihodnje leto enaindvajset kilometrov.

MALI MARATON ROKOV TEK, 21 KM: Za vse tiste, ki čutite, da je 42 kilometrska trasa prevelik zalogaj, smo pripravili skrajšani mali maraton. 21 kilometrska trasa, ki se prav tako prične pri cerkvi Sv. Roka v Šmarju pri Jelšah in zaključi pri bazenskem kompleksu Aqualuna v Podčetrtku, vmes pa prečka mejo z našimi sosedi, je odlična izbira, če se s tekom ukvarjate ljubiteljsko in želite uživati med griči Kozjanskega in Obsotelja. Narava je res slikovita in presenečeni boste, kako so domačini velikodušni in prijazni.

S KOLESOM, 21 KM / 36 KM: Dobrodošli ste tudi vsi, ki vam tek ali hoja ne dišita preveč in se raje podate na kolo. Traso malega maratona je mogoče tudi prekolesariti. Pričetek je pri cerkvi Sv. Roka v Šmarju pri Jelšah, od koder se pot nadaljuje po gričih in dolinah Kozjanskega in Obsotelja, prečka mejo z Hrvaško, kjer uživate v neokrnjeni naravi naših sosedov, zopet prečkate mejo in se spustite proti bazenskemu kompleksu Aqualuna v Podčetrtku. Na poti vas seveda pozdravijo z lokalnimi dobrotami, veliko vzpodbude in dobre volje, ki vam vlije nove moči za na pot. Za kolesarje je na voljo 21 kilometrska trasa po trasi malega maratona ali podaljšana 36 kilometrska različica.

ČILI FRIK MARATON, 42 KM: Tek sprošča, povezuje in skrbi za dobro fizično kondicijo. Morda se na prvi pogled 42 kilometrska trasa sliši precej, vendar vsi navdušenci nad maratoni povedo, da ni tako zelo zahtevna, še posebej če te obdaja neokrnjena narava, lokalne dobrote, dobra družba in vzpodbuda navijačev. Teh pa na Rokovem teku nikoli ni manjkalo. Maraton je namenjen za najbolj vzdržljive in najbolj zagnane tekače. Tek se prične pri cerkvi Sv. Roka v Šmarju pri Jelšah in vodi čez kozjanske in obsoteljske griče ter doline, prečka slovensko-hrvaško mejo in se zaključi pri bazenskem kompleksu Aqualuna v Podčetrtku. Sponzor najdaljše trase na Rokovem teku je Čili frik. Omake Čili frik, Kmetije Vizjak boste lahko na štartu ali cilju tudi poskusili.

Rokov tek v prvi vrsti vsestranska zdrava zabava

rokov-tek-2Rokov tek je namenjen predvsem sprostitvi v naravi, veselju ob druženju z ljudmi dobre volje, pokušanju domačih dobrot s tega območja in vsestransko zdravi zabavi. Vanj je povezanih pet občin, tri Obsotelja in Kozjanskega ter dve s Hrvaške, s čimer nosi tek tudi simbolni pomen povezovanja obeh držav. Tekači se bodo lahko ob progi ustavili na postojankah, kjer jih bodo s tradicionalnimi domačimi dobrotami, značilnimi za to območje, pogostila lokalna turistična društva, poskrbljeno bo za pester spremljevalni program.

Netekmovalni značaj teka in privlačna pokrajina dajeta dogodku svojevrsten značaj, zaradi katerega se udeleženci radi vedno znova vračajo in zaradi katerega se Rokovega teka že od samih začetkov drži slogan MARATON Z DUŠO.

Dodatne informacije na www.rokovtek.si ali [email protected].

Razpis 8. Rokovega teka (PDF – klik)

S KOZJANSKO.INFO DO CENEJŠIH STARTNIN ZA ROKOV TEK 2019

Na Kozjansko.info našim zvestim bralcem in članom Polovička.si ponujamo 20 % cenejše vstopnice za Rokov tek 2019.

Rokov tek 2019 se bo zgodil v soboto, 21. 9. 2019.

Cenejše vstopnice najdete tukaj:

rokov-tek-2019-klik