Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sedaj tudi uradno. Podjetje GIC Gradnje bo gradilo terminal na Letališču Jožeta Pučnika. Naslednji izziv 2. tir?


brnik-terminal
Tako bo izgledal novi terminal

Fraport Slovenija je tudi uradno naznanil, da je bila za projekt razširitve potniškega terminala na brniškem letališču izbrana ponudba podjetja GIC Gradnje iz Rogaške Slatine.

Naslednji teden se izteče osemdnevni pritožbeni rok. Če ne bo prišlo do pritožb oz. kakšnih drugih zapletov, se bo gradnja terminala začela že letos.

V podjetju GIC Gradnje novih zaposlitev v sklopu tega projekta zaenkrat ne načrtujejo, bodo pa izvedli prerazporeditve strokovnega kadra znotraj skupine.

Potem, ko je že aprila letos v javnost prišla informacija, da naj bi podjetje GIC Gradnje d.o.o. iz Rogaške Slatine, na podlagi najugodnejše ponudbe, bilo izbrano za gradnjo razširitve potniškega terminala na brniškem letališču, je sedaj to postalo tudi uradno. V začetku tedna so namreč iz podjetja Fraport Slovenija sporočili, da so za dela pri tem projektu izbrali skupno ponudbo podjetja GIC Gradnje kot vodilnega partnerja in ljubljanskega Elcoma. Ponudba teh dveh podjetij, ki bosta izvedla vsa gradbena, obrtniška in inštalacijska dela z zunanjo ureditvijo, je bila namreč najcenejša in znaša 17,27 milijona evrov.

Za posel se je skupaj potegovalo šest ponudnikov, in sicer avstrijski Strabag, v skupnih prijavah pa GIC gradnje iz Rogaške Slatine in ljubljanski Elcom, hrvaški GP Krk in CBE iz Ljubljane, Kolektor Koling in novomeški CGP, Pomgrad in Gorenjska gradbena družba ter ljubljanski VG5 in celjski Remont. Neizbrani ponudniki imajo možnost, da se na izbor še pritožijo. Osemdnevni pritožbeni rok se izteče v torek naslednji teden.

Če se bo pritožbeni postopek iztekel brez pritožb, sledi podpis pogodbe z izbranim izvajalcem in začetek del, ki bi se naj končala leta 2021. Novi razširjeni terminal bo Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana prinesel več kot 10.000 kvadratnih metrov novih površin, nova bo tudi odhodna hala in prostor za varnostne preglede. Osvežena in povečana pa bosta še gostinska in trgovska ponudba ter poslovni salon.

V podjetju GIC Gradnje zaenkrat ne razkrivajo, ali se bodo potegovali tudi za druge večje projekte (drugi tir, tretja razvojna os,…)

Kot nam je pojasnil direktor podjetja GIC Gradnje Ivan Cajzek bo njihovo podjetje izvedlo vsa gradbena dela z zunanjo ureditvijo ter celotno koordinacijo projekta in kompletno vodenje gradbišča. Obrtniška in inštalacijska dela pa bodo pod njihovim vodenjem izvedli s pogodbenimi partnerji.

Na vprašanje, ali projekt prinaša tudi kaj novih zaposlitev pa nam je Cajzek pojasnil, da zaenkrat števila zaposlenih v njihovi skupini, kjer je skupaj redno zaposlenih nekaj več kot 200 ljudi, ne bodo bistveno spreminjali, razen ustaljenih prerazporeditev strokovnega kadra znotraj skupine.

Glede na to, da je gradnja terminala za podjetje GIC Gradnje eden največjih projektov doslej pa nas je zanimalo tudi, ali ambicije morda sedaj segajo tudi do projektov drugi tir in tretja razvojna os. Cajzek nam je glede tega povedal, da morebitnih odločitev o sodelovanju njihovega podjetja pri načrtovanih novih projektih v Sloveniji (drugi tir, tretja razvojna, itd.) v tem času še ne more razkriti.

Podjetje GIC Gradnje sicer izvaja vse vrste gradbenih projektov, od gradenj poslovnih, gospodarskih, industrijskih in turističnih objektov ter komunalne infrastrukture in cest, pa do sanacij in adaptacij ter obnavljanja kulturno dediščino. Kljub velikemu številu uspešno izpeljanih projektov, pa je projekt nadgradnje potniškega terminala eden njihovih največjih doslej.

GIC Gradnje naj bi še letos dokončale tudi prvo fazo projekta trgovskih objektov Hofer in Drogeriemarkt v industrijski coni zahod v Šmarju, velike gradbene načrte pa imajo tudi na območju Podčetrtka. Podjetje je sicer od leta 2014 do 2017 celoten promet povečalo za 10 milijonov evrov na skoraj 33 milijonov, lastnik Ivan Cajzek pa sodi med 20 najvplivnejših ljudi Kozjanskega in Obsotelja v zadnjem desetletju.

B.S.