Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bo GIC Gradnje gradil terminal na letališču Jožeta Pučnika?


Družba GIC Gradnje iz Rogaške Slatine ima velike možnosti, da bo gradila nadgradnjo potniškega terminala na brniškem letališču, saj je med šestimi prijavljenimi ponudniki oddala najcenejšo ponudbo v višini 17,27 milijona evrov.

Družba Fraport bo odločitev o oddaji naročila za dograditev potniškega terminala sprejela v naslednjih dveh tednih, nakar imajo neizbrani izvajalci še možnost pritožbe.

Če se neizbrani izvajalci na izbor ne bodo pritožili oz. bodo njihove pritožbe neuspešne, bo GIC gradnje gradil potniški terminal na letališču Jožeta Pučnika na Brniku.

brnik-terminal
Takšna bo nova podoba terminala

Družba Fraport, ki upravlja z letališčem Jožeta Pučnika na Brniku, je že pred časom izvedla javni razpis za nadgradnjo potniškega terminala na brniškem letališču, a je razpis po izbiri ponudnika razveljavila. Zbali so se namreč, da bi ob morebitni pritožbi zaradi enakih postopkovnih napak, zaradi katerih je padel razpis za karavanški predor, padel tudi njihov razpis.

Po pisanju Dnevnika se je na ponovljen Fraportov razpis prijavilo istih šest ponudnikov kot prvič. In sicer avstrijski Strabag, v skupnih prijavah pa GIC gradnje iz Rogaške Slatine in ljubljanski Elcom, hrvaški GP Krk in CBE iz Ljubljane, Kolektor Koling in novomeški CGP, Pomgrad in Gorenjska gradbena družba ter ljubljanski VG5 in celjski Remont.

Najnižjo ceno je po pisanju Dnevnika ponudila družba GIC gradnje iz Rogaške Slatine kot vodilni partner, ki na razpisu nastopa v konzorciju z družbo Elcom. Podjetje GIC Gradnje sicer izvaja vse vrste gradbenih projektov, od gradenj poslovnih, gospodarskih, industrijskih in turističnih objektov ter komunalne infrastrukture in cest, pa do sanacij in adaptacij ter obnavljanja kulturno dediščino. Kljub vsemu pa naj bi bil projekt nadgradnje potniškega terminala eden njihovih največjih projektov.

V Fraportu upajo, da bi se dela na projektu začela še letos in končala leta 2021, ko bo Slovenija predsedovala svetu EU. Na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana bo s širitvijo terminala na voljo več kot 10.000 kvadratnih metrov novih površin, nova odhodna hala in prostor za varnostne preglede. Osvežena in povečana bosta še gostinska in trgovska ponudba ter poslovni salon, še pišejo na Dnevniku.

GiC Gradnje ta čas začenjajo z gradnjo trgovskih objektov Hofer in Drogeriemarkt v industrijski coni zahod v Šmarju, velike gradbene načrte pa imajo tudi na območju Podčetrtka. Podjetje je sicer od leta 2014 do 2017 celoten promet povečalo za 10 milijonov evrov na skoraj 33 milijonov, lastnik Ivan Cajzek pa sodi med 20 najvplivnejših ljudi Kozjanskega in Obsotelja v zadnjem desetletju.

B. S.