Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Konec leta bosta v Šmarju vrata odprla (vsaj) dva nova velika trgovca


Občina Šmarje pri Jelšah je lani po sedmih letih in preko dvanajstih objavljenih javnih dražbah uspela prodati dober hektar stavbnih zemljišč v poslovni coni Šmarje zahod – na območju Zadrž.

Zemljišča je kupilo podjetje GIC Gradnje iz Rogaške Slatine, ki na teh zemljiščih načrtuje projekt trgovskega centra v Šmarju pri Jelšah.

Po naših neuradnih informacijah bo že decembra trgovska ponudba v Šmarju bogatejša za Hofer in Drogeriemarkt. V Zadrže pa se seli tudi tovorni del Pošte.

Občina Šmarje pri Jelšah je sicer hektar in pol stavbnih zemljišč v poslovni coni Šmarje zahod  podjetju GIC Gradnje na javni dražbi za dobrih 276 tisočakov (brez DDV) prodala že  maja 2018, kar smo na Kozjansko.info že poročali. Občina je sicer zemljišča prodajala na javnih dražbah od leta 2011, povprečno pa so bile od leta 2014 objavljene po tri javne dražbe letno.

Na občini nam naših nefomalnih informacij, da v Šmarje prihajata Hofer in DM,  sicer niso želeli potrditi. “Lahko pojasnimo le, da so v skladu s prostorskimi akti občine zemljišča v poslovni coni Šmarje zahod namenjena gradnji storitvenih, proizvodnih in trgovskih dejavnosti ter za eno- in dvostanovanjske stavbe,” nam je sporočila predstavnica za stike z javnostmi, Sergeja Javornik.

Javornikova je še pojasnila, da omenjena stavbna zemljišča niso komunalno opremljena, zato mora vlagatelj potrebne priključke na javno komunalno infrastrukturo urediti sam, na lastne stroške in v skladu s pogoji pristojnih upravljavcev komunalne infrastrukture. Za dovoz v poslovno cono lahko uporablja obstoječ cestni priključek nekategorizirane lokalne ceste, ki poteka do več stanovanjskih hiš in ribnika.

Glede sodelovanja pri ureditvi območja (komunalni, cestni ali drugi) pa je pojasnila, da Občina ne bo vlagala v ureditev infrastrukture na tem območju. “Je pa Občina podjetju GIC Gradnje brezplačno predala projekt komunalne ureditve cone z vsemi soglasji pristojnih upravljavcev in obljubila pomoč vlagatelju pri pridobivanju služnosti, če bo treba.”

GIC Gradnje: če bo pravi čas gradbeno dovoljenje, odprtje centra še letos

Naše zanesljive informacije, da površine pripravljajo za prihod trgovcev Hofer in DM, nam za zdaj niso želeli potrditi tudi v podjetju GIC Gradnje.

So pa dejali, da imajo zaenkrat za to lokacijo potrjeni dve konkretni vsebini, torej dva pomembna trgovca, za katera tudi izvajajo potrebne gradbene aktivnosti. Sicer pa naj bi v prihodnje skušali na to lokacijo v Šmarju pri Jelšah privabiti še druge storitvene oziroma poslovne vsebine.

Glede časovnice projekta pa so pojasnili, da odprtje prve faze centra načrtujejo za letos decembra. “Seveda pod pogojem, da pridobimo gradbeno dovoljenje najkasneje v mesecu maju. V kolikor bi se pridobitev dovoljenja morebiti zamaknila, bo za podoben čas prestavljeno tudi odprtje 1. faze centra,” so zaključili v podjetju GIC Gradnje.

B. S.