Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Blagoslov motorjev in motoristov v Rogaški Slatini 2019 (foto, video)


blagoslov_motorjev_rogaska_slatina35Tudi letos je bila Rogaška Slatina na velikonočni ponedeljek v znamenju motoristov. Moto klub Pegaz Rogaška Slatina je tudi letos priredil tradicionalni blagoslov motorjev.

Kmalu po 10. uri se je Rogaška Slatina začela polniti z motoristi iz vse Slovenije in sosednje Hrvaške. Bili smo priča nepregledni množici motorjev najrazličnejših oblik, znamk, kubičnih in cenovnih razredov in to kljub temu, da se je istočasno v Mirni peči na Dolenjskem zbralo kar 15 tisoč motoristov.

Ob 11. uri je v Slatini zbrane motoriste pri sveti maši nagovoril slatinski župnik Jože Vehovar, ki je vse navzoče lastnike motorjev in njihove sopotnike priporočil zavetniku, svetemu Krištofu. Po končani maši je sledil blagoslov motorjev in njihovih lastnikov ter druženje ob dobri hrani, pijači in glasbi pred enim izmed slatinskih lokalov.

Po besedah organizatorjev je bila letošnja udeležba rekordna. V Rogaško Slatino naj bi prišlo več kot 1.000 motorjev in njihovih lastnikov. Posledično je zaradi množice odpadla tradicionalna panoramska vožnja, saj bi lahko bilo prenevarno za udeležence, prav tako pa bi se za kar nekaj časa ohromil promet v okolici.

Oglejte si še fotogalerijo:

V/T/F: dh

sentrock-klik