Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo priznanj v Podčetrtku 2019 (foto, video)


proslava_ob_kulturnem_prazniku_s_podelitvijo_priznanj37V Podčetrtku je 9. februarja, dan po slovenskem kulturnem prazniku, potekala proslava s podelitvijo priznanj sveta območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti Šmarje pri Jelšah.

Zbrane obiskovalce je kot prvi nagovoril župan občine Podčetrtek Peter Misja. V svojem nagovoru je poudaril pomen kulturnega izražanja, obnašanja in udejstvovanja v kulturi. Kot je povedal, v zadnjem času nismo morali mimo zapletov na kulturnem ministrstvu, ki meče slabo luč na celotno kulturno dogajanje.

Kot drugi je govorniški oder prevzel koordinator območne izpostave JSKD Šmarje pri Jelšah David Stupica, ki je tako kot njegov predhodnik  poudaril izredno pomembnost same kulture na slovenskem in se zahvalil vsem posameznikom, društvom in organizacijam, ki na slovenskem območju ustvarjajo in prirejajo številne prireditve, mnogokrat tudi volontersko.


Priznanja Sveta OI JSKD za leto 2019 so prejeli:

  • Darija Hohnjec iz Kulturnega društva Bistrica ob Sotli
  • Miha Zakošek iz Kulturnega društva Lesično-Pilštanj
  • Martin Slatenšek iz Folklorne skupine Sveti Štefan

Jubilejno Priznanje Sveta OI JSKD za leto 2019 sta prejeli:

  • Mihaela Pihler
  • Veronika Kajba

Na prireditvi so nastopili Moški pevski zbor Terme Olimia Podčetrtek, Mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli, Jasmina Levičar in štirje pripovedovalci ljudskih povedk, Folklorna skupina Kozje, učenci Osnovne šole Podčetrtek, Kaja Bicskey in Žan stres. Prireditev je suvereno povezovala Patricija Kajba.

v/t/f: DH