Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Od marca naprej pediater tudi v Podčetrtku


zdravstveni-dom-podcetrtekV Zdravstveni postaji Podčetrtek bo od 1. marca naprej na voljo tudi pediater. Na voljo bo štirikrat tedensko, od maja naprej pa naj bi bil pediater predvidoma na voljo od ponedeljka do petka.

Kot smo poročali v začetku decembra, je Občina Podčetrtek začela s preureditvijo prostorov Zdravstvene postaje Podčetrtek, podružnice Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah. Kot nam je takrat pojasnil župan Podčetrteka Peter Misja, je bil eden glavnih razlogov za ureditev še ene dodatne ambulante v sklopu zdravstvenega doma, želja po pridobitvi pediatra, kar pa je bilo odvisno od razpisa na katerega se je v tistem obdobju prijavljal matični Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah.

Občina se je namreč zavezala k ureditvi gradbenih del, zdravstveni dom pa za ureditev opreme ter izpeljavo postopkov v zvezi s pridobivanjem pediatra. Direktorica Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, Jasna Žerak nam decembra natančnih odgovorov glede tega ali bo Podčetrtek dejansko dobil pediatra še ni mogla dati, saj so bili šele v fazi prijave na razpis za nov program pediatrije.

Nam je pa Žerakova danes potrdila, da so dobili pozitivno odločbo o dodelitvi pediatra na Kozjansko, in sicer v obsegu 0,40 kar je dvakrat na teden. “Ambulanta bo pričela delovati v prostorih Zdravstvene postaje Podčetrtek od 1. marca 2019 naprej. Čeprav smo programa dobili samo za dvakrat tedensko, smo se v zdravstvenem domu odločili, da omogočimo otrokom pediatra štirikrat tedensko, vrzel pa bomo zapolnili z lastnimi pediatri iz Šmarja ter Rogaške Slatine” je povedala Žerakova.

Dodala je še, da se bodo ponovno prijavili na razpis in kandidirali še za 0,60 programa. Predvidevajo, da bi v polnem delovnem času od ponedeljka do petka pediatrična ambulanta lahko pričela z delovanjem že maja letos. Urnik delovanja pediatrične klinike bo znan konec februarja.

B.S.