Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bo Podčetrtek dobil pediatra?


V teh dneh se je iztekel rok za oddajo ponudbe za preureditev prostorov Zdravstvene postaje Podčetrtek, podružnice Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, v katerega si Občina Podčetrtek prizadeva pridobiti oddelek pediatrije in svojega pediatra. Mnogo bo odvisno od rezultata razpisa na katerega se v teh dneh prijavlja Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah.

Glede investicije v Zdravstveno postajo Podčetrtek smo povprašali župana Podčetrtka Petra Misjo. Ta nam je dejal, da je občina v letošnjem letu v zdravstvenem domu že uredila novo zobno ambulanto. “V sklopu zdravstvenega doma pa ostaja še staro stanovanje, ki smo ga prej varovali za kakšnega zdravnika, ki bi morebiti prišel, vendar je sedaj prišlo do situacije, da nujno potrebujemo pediatra.”

Ravno zaradi potrebe po pediatru so se na občini odločili za ureditev še ene ambulante z okolico, ki bo namenjena pediatriji. Pa tudi sicer zdravstveni dom potrebuje nove prostore. “Trenutno se zaključuje razpis za izvajalca, ki bo obnovil omenjeno stanovanje in vse kar pritiče potrebam nove ambulante. Verjamem, da bodo gradbena dela končana že v spomladanskih mesecih”

Gradbeni del investicije bo stal približno 200 tisoč evrov, oprema pa še okoli 50 tisoč evrov, skupaj torej 250 tisoč evrov.

Občina se je zavezala k ureditvi gradbenih del, zdravstveni dom pa bo uredil opremo ter priskrbel pediatra. Za konkretne odgovore glede slednjega smo se zato obrnili na direktorico Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, Jasno Žerak. Ta nam natančnega odgovora v zvezi s kadrovskim reševanjem pediatrije v Podčetrtku še ni mogla podati. Kot je dejala, je Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah trenutno v fazi prijave na razpis za nov program pediatrije, za katerega si močno prizadevajo. Natančni odgovori glede prihodnosti pediatrije v Podčetrtku bodo zato lahko dani šele v sredini decembra, ko bodo znani tudi rezultati razpisa.