Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Namenu predana povezovalna cesta na vzhodnem delu Šmarja


povezovalna-cesta-smarje-tOdhajajoči župan Stanislav Šket v Šmarju pri Jelšah odpira še zadnje projekte, ki so bili končani v času njegovega mandata.

Na vzhodnem delu Šmarja so tako pred dnevi odprli povezovalno cesto, ki bo pripomogla k večji varnosti.

V dveh mesecih je bila končana izgradnja nove povezovalne ceste na vzhodnem delu naselja Šmarje pri Jelšah.

»Tako sta ukinjena nivojska prehoda, kjer so se v preteklosti že zgodile nesreče. Povezovalna cesta je dolga 580 m, urejeno je križišče in dovozna cesta v Malo Pristavo v dolžini sto metrov. V sklopu naložbe je bil zgrajen še del kanalizacije v naselju Mala Pristava, ob novi cesti so drenaže, ograje, podporni zid. Celotna naložba je stala 580 tisoč evrov, glavnino denarja je zagotovila Direkcija za infrastrukturo, občina je pomagala pri zemljiščih, ki so jih lastniki odstopili brezplačno, plačala projekte in del nadzora,« je povedal odhajajoči župan Stanislav Šket.

povezovalna-cesta-smarje-oZa uresničitev naložbe ni bil pomemben le zagotovljen državni denar, ampak tudi volja in sodelovanje lokalne skupnosti, je na današnji priložnostni slovesnosti poudaril Miran Anderlič iz sektorja za železnice na Direkciji za infrastrukturo. Izpostavil je, da v redkih lokalnih skupnostih po Sloveniji naletijo na takšno sodelovanje in hkrati razumevanje v času gradnje, za kar se je posebej zahvalil lastnikom zemljišč.

»Pomembno je, da skupaj gradimo in zagotavljamo varno prometno infrastrukturo. V tej lokalni skupnosti še načrtujemo ukinitev desetih nivojskih prehodov. Gradnjo infrastrukture v skupni dolžini 1,6 km načrtujemo po fazah v letih 2019–2020. Lokalna skupnost je izrazila interes in v ta namen je bil že podpisan sporazum o skupnem sodelovanju,« je dejal Miran Anderlič.

Gradbena dela je izvedlo podjetje Rafael iz Sevnice, nadzor je opravil Bojan Sekereš iz podjetja Gradal. Pod projekt se je podpisal Igor Dečman iz podjetja Arping.

povezovalna-cesta-smarje-k

vir: Občina Šmarje pri Jelšah