Šempetrske vaške igre v Bistrici ob Sotli 2018 (foto, video)

27. 8. 2018 14:04

Sobota je v Bistrici ob Sotli minila v znamenju 14. Šempetrskih vaških iger, kjer so se vasi Bistrice ob Sotli med sabo pomerile v kuhanju korenjevca, nato pa še v šaljivih igrah.

bistrica1

Šempetrske vaške igre, kot imenujejo dogodek, se je letos začel v soboto zjutraj, ko je iz kar enajstih kotlov zadišalo po korenjevcu. Ekipe, ki so predstavljale posamezne vasi Bistrice ob Sotli so korenjevec kuhale po skrivnem ali pa najboljšem receptu, po oceni tričlanske komisije pa se je najbolje izkazala ekipa Križan vrha.

V času kuhe so se mladi nogometaši selekcije U15 pomerili v igranju nogometa, na prizorišče pa so se pripeljali starodobniki in člani Tomos teama Sokoli iz Bistrice ob Sotli.

Po končani kuhi in ocenitvi vseh juh so se vaščani pripravili na tradicionalne vaške igre. Najprej so se čez mimohodom predstavili s svojimi izvirnimi opravami, s katerimi so predstavljali svojo vas, nato pa so se vse vasi med sabo pomerili v štirih igrah. Prav vse igre so bile izredno zanimive, tako da so bili tekmovalci deležni izjemne navijaške podpore, ob koncu pa se je izkazalo, da se je skupno v igrah najbolje izkazala ekipa Trebč. Ob razglasitvi rezultatov so podelili tudi pokale najboljšim ekipam v posameznih igrah, pokale pa so prejele tudi tri najizvirnejše ekipe, in sicer je pokal za najizvirnejšo opravo dneva,prešel v roke “Pulskim racmanom”, ki so predstavljali vas Polje pri Bistrici, druga najbolj izvirna ekipa je bila ekipa Kunšperka, tretje mesto pa so si prislužili vaščani Dekmance.

bistrica3

V času dogajanja so se obiskovalci lahko pomerili še v ugotavljanju teže pršuta, prav tako pa so organizatorji, Športno društvo Bistrica ob Sotli pripravili kravjo ruleto.

V večernih urah je sledila velika zabava z ansamblom Spev ter Nino Donelli, deževno vreme pa obiskovalcev niti malo ni zmotilo, tako da so v Bistrici ob Sotli izpeljali še ene nadvse uspešne vaške igre.

Nekaj utrinkov v videu:

Oglejte si še obsežno fotogalerijo.:

K. C.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
469 queries in 3,209 seconds.