Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

11. Šempetrske vaške igre in državno prvenstvo v vleki vrvi (foto, video)


Foto: Urša Premik
Foto: Urša Premik

Preteklo soboto so v kraju Polje pri Bistrici potekale že 11. Šempetrske vaške igre, katerih glavna in predvsem najbolj pričakovana je bila vleka vrvi. Med tem ko je za glasbo tekom dneva skrbel Dj Kuky, so večerni del prevzeli člani ansambla Mladi upi. Kot posebna gostja večera je bila tokrat Tanja Žagar.

Kot leta poprej sej je tudi letos na šempetrskih vaških igrah zbrala množica zabave in smeha željnih ljudi, ki so v Polje pri Bistrici prišli od blizu in daleč. Spremljali in bodrili so svoje tekmovalce, ki so se med sabo pomerili v različnih disciplinah. Tekom dne sta celotno dogajanje odlično povezovala animator Tomaž Pančur in DJ Kuky.

Foto: Urša Premik
Foto: Urša Premik

Letos je na igrah sodelovalo kar 12 ekip: Zagaj, Čehovec – Orli, Trebče – Prebrisanci, Hrastje, Hribre, Dekmanca, Kunšperk – Purmani, Polje pri Bistrici – Pulski racmani, Črešnejvec, Bistrica ob Sotli – Šempetrani in Križan vrh. Tekmovalci so se med sabo pomerili v štirih različnih disciplinah, kot na primer slalom s »šajtrgo« in podajanje vodnih balonov. Ena izmed zahtevnejših je nedvomno bila mix igra, kjer tekmovalce pri opravljanju naloge ni reševala hitrost, ampak predvsem natančnost. V skupnem seštevku so letos zmago slavili člani ekipe Križan vrh. Drugo mesto je zasedla ekipa Trebče – Prebrisanci, tretje pa Hrastje.

Največ zanimanja in navdušenja je prejelo državno prvenstvo v vleki vrvi. Skupine, ki so se med sabo pomerile so ves čas glasno bodrili navzoči opazovalci. Borba je bila težka, izkazali so se vsi, a le en je na koncu lahko zmagovalec. Naslov državnega prvaka so tako letos odnesli domačini.

Foto: Urša Premik
Foto: Urša Premik

Po končanih igrah je prišel čas za glasbo in ples, ki se je raztegnil pozno v noč. Za obiskovalce so letos poskrbeli člani ansambla Mladi upi, vrhunec večera pa je s svojim energičnim nastopom pričarala Tanja Žagar.

tanja232

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije in videa, na katerem si lahko ogledate nekaj izsekov sobotnih iger.

v/t Kristina Strašek

Foto: Urša Premik in Kristina Strašek

dalmatinske-polsi-klik